Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lasis ar dārzeņiem svētku galdam

2020. gada 27. decembris
Foto: Publicitātes
Svētkos ne vienmēr jānopūlas vaiga sviedros, visu dienu stāvot pie plīts. Atceries, ka viss ģeniālais ir vienkāršs un pārsteidz viesus ar garšām un krāsām pārpilnu maltīti, kuru, veikli darbojoties, var pagatavot pusstundas laikā.
Sastāvdaļas paredzētas standarta lieluma cepamplātij.
Receptes un foto autore: mūsu lasītāja Lūcija.
Pagatavošana
25 min
1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru vai foliju.
2. Pupiņas noskalo zem silta ūdens un notecina. Pārējos dārzeņu sagriež palielos gabalos (paprikas izvēlas krāsainas, cukīni vietā var likt kabaci).
3. Pupiņas un dārzeņus rindās izkārto uz plāts, pa vidu liekot laša fileju (to var griezt porciju lieluma šķēlēs vai atstāt nesagrieztu – pēc izvēles).
4. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem un oregano. Pārslaka ar citronu sulu un saldo čili mērci. Pārber ar sezama sēkliņām. Ja vēlas, var pievienot garšaugus vai zaļumus.
5. Liek krāsnī uz 15 minūtēm.
6. Pasniedz ar bulguru un rukolu vai salātlapu maisījumu.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu