Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Lasis ar dārzeņiem svētku galdam

FOTO: Publicitātes

Svētkos ne vienmēr jānopūlas vaiga sviedros, visu dienu stāvot pie plīts. Atceries, ka viss ģeniālais ir vienkāršs un pārsteidz viesus ar garšām un krāsām pārpilnu maltīti, kuru, veikli darbojoties, var pagatavot pusstundas laikā.
Sastāvdaļas paredzētas standarta lieluma cepamplātij.
Receptes un foto autore: mūsu lasītāja Lūcija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg laša vai foreles filejas ar ādu
  • 3 sarkanie sīpoli
  • 2 paprikas
  • 1 cukīni
  • 1/2 paciņa saldētu pākšu pupiņu
  • 3 tomāti
  • 1/2 citrona sula
  • Pārkaisīšanai:
  • Sāls pēc garšas
  • Malti pipari pēc garšas
  • Kaltēts oregano pēc garšas
  • Saldā čili mērce pēc garšas
  • Sezama sēkliņas pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru vai foliju.
  2. Pupiņas noskalo zem silta ūdens un notecina. Pārējos dārzeņu sagriež palielos gabalos (paprikas izvēlas krāsainas, cukīni vietā var likt kabaci).
  3. Pupiņas un dārzeņus rindās izkārto uz plāts, pa vidu liekot laša fileju (to var griezt porciju lieluma šķēlēs vai atstāt nesagrieztu – pēc izvēles).
  4. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem un oregano. Pārslaka ar citronu sulu un saldo čili mērci. Pārber ar sezama sēkliņām. Ja vēlas, var pievienot garšaugus vai zaļumus.
  5. Liek krāsnī uz 15 minūtēm.
  6. Pasniedz ar bulguru un rukolu vai salātlapu maisījumu.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar bulguru un rukolu vai salātlapu maisījumu.

La...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lāčuka maizes zupa ar putukrējumu

Lāčuka maizes zupa ar putukrējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas