Sākums > Receptes > Uzkodas

Superkraukšķīgie vistu spārniņi, kas izdodas vienmēr

2020. gada 15. decembris
Foto: Publicitātes
Šī ir recepte īstiem sliņķiem un tiem, kas noilgojušies pēc patiešām superkraukšķīgiem vistu spārniņiem, bet negrib ķēpāties ar piņķerīgo fritēšanas procesu. Nekādu lieku taukvielu vai stundām ilgas marinēšanas - izmantojot dažas “slepenās” sastāvdaļas un izvēloties pareizu cepšanas temperatūru, zeltainā panējuma mētelīša ieskautie kumosiņi allaž izdodas tik ārprātīgi gardi, ka “kājā var iešaut”, un pazūd no bļodas zibenīgā ātrumā. Sastāvdaļas paredzētas standarta lieluma cepamplātij.
Receptes un foto autore: mūsu lasītāja Lūcija.
Pagatavošana
50 min
1. Sakarsē krāsni līdz 230 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru.
2. Vistu pusspārniņus noskalo, nosausina, liek lielā bļodā.
3. Pievieno gaļai visas pārējās sastāvdaļas un kārtīgi apmaisa, līdz visi gbaliņi ir pārklāti ar garšvielām un cietes “mētelīti”. Ja nepieciešams, pievieno vēl pāris ēdamkarotes cietes un iemaisa.
4. Izkārto pusspārniņus uz cepamās plāts atstatus vienu no otra, liek krāsnī.
Foto: Publicitātes
5. Cep 30 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 15 minūtes.
6. Izņem pussspārniņus no krāsns, pasniedz ar saldo čili mērci vai uzkodu mērci uz bezpiedevu jogurta vai majonēzes bāzes.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu