Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

2020. gada 17. novembris
Foto: Madara Stankeviča
Trakoti garšīgs biezpiena našķis. Citrona miziņas vietā var likt arī apelsīna - citrusu nots ļoti piestāv šim gardumam. Es gatavoju tā, lai panašķēties var 5 pieaugušie un bērns. Mazākam cilvēku lokam visas sastāvdaļas liek uz pusi mazāk.
Pagatavošana
100 min
1. Sajauc biezpienu ar olām, cukuru.
2. Citronam norīvē miziņu, pievieno.
3. Pieber miltus, kārtīgi iemaisa.
4. Sodu sajauc ar etiķi, pagaida, kad beigs burbuļot un iemaisa mīklā.
5. Katliņā karsē eļļu. Pa to laiku veļ bumbiņas - piņķerīgs process - es izmantoju krietnu devu miltu. Bumbiņas veļ mazas, jo uzpūšas 3x lielākas,
6. Vāra eļļā zeltainas. Uz papīra dvieļa notecina lieko eļļu, tad pārliek citā traukā un apkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu