Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

2020. gada 14. novembris
Foto: Zane Bloka
Jā, gaļa pienā. Piens gaļu padara mīkstu. Ābolus izvēlas saldenus, tādus kas viegli izšķīst, lai būtu papildus garša.
Pagatavošana
110 min
1. Notīra burkānu un sīpolu. Vienu sarīvē, otru sagriež.
2. Eļļā apcep sagatavotos dārzeņus, pievieno arī sēnes. Izmantotas saldētas. Pannā liktas neatlaidinātas.
3. Pavēderi ieberž ar sāli un pipariem. Virsū liek pildījumu. Es iegriezu vienā sānāk, kur bija biezāks un tad izlīdzinājumu pildījumu.
Foto: Zane Bloka
4. Aizrullē, cik nu gabals ļauj, man sanāca pārlocīt, jo gabals bija neliels. Nosien ar diegu.
5. Ābolus sagriež 8 daļās, izņem serdi, liek cepamtraukā.
6. Starp āboliem liek sagatavoto gaļas gabalu un lej iekšā pienu.
Foto: Zane Bloka
7. Cep sakarsētā krāsnī 180 grādos pusotru stundu bez ventilatora. Raugās, lai neapdeg ādiņa, ja tā ļoti brūna, piesedz ar cepam papīru.
Foto: Zane Bloka
8. Griež un bauda!

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu