Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Medus biskvīta rulete jeb meduskūkas rulete

Medus biskvīta rulete jeb meduskūkas rulete

FOTO: Veronika Levša

Man ļoti garšo medus kūkas un biskvīta ruletes, tāpēc iedomājos šos apvienot kopā. Divi vienā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 80 g medus
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 180-200 g miltu
  • 1 tējk. sodas
  • Sāls šķipsna/s
  • 3 olas
  • Krēmam:
  • 400 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. pūdercukurs
  • 2 paciņas stindzinātājs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Katliņā uz mazā uguns kausē medu, pievieno sodu. Un, nepārstājot maisīt, vāra, kamēr viss paliek smuki brūns.
  2. Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.
  3. Pa to laiku ar mikseri putos olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Kādas 5 minūtes.
  4. Tad medus masu pievieno olu masai. Ar mikseri drusku saputo.
  5. Pievieno izsijātus miltus, labi samaisa.
  6. Medus mīklu lej uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz 7 minūtēm
  7. Mīklu ar visu cepamo papīru liek uz tīra, samitrināta dvieļa un prātīgi rullē viņu ciet, ļauj atdzist.
    Mīklu ar visu cepamo papīru liek uz tīra, samitrināta dvieļa...

    FOTO: Veronika Levša

  8. 400 g krējuma samaisa ar 2 ēdamkarotēm pūdercukuru, 2 paciņā saldā krējuma stindzinātāju.
  9. Mīklu prātīgi atrullē vaļā, var gadīties, ka viņa drusku ieplīst, bet tas nekas, tik un tā smērē krējumu virsū un rullē ciet, tikai bez dvieļa.
  10. Prātīgi liek uz šķīvja un liek ledusskapī. Tad apsmērē ar pāri palikušo krējumu un ber virsū drupačas. Viss labi turas kopā.
    Prātīgi liek uz šķīvja un liek ledusskapī. Tad apsmērē ar pā...

    FOTO: Veronika Levša

  11. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas