-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Medus biskvīta rulete jeb meduskūkas rulete
Man ļoti garšo medus kūkas un biskvīta ruletes, tāpēc iedomājos šos apvienot kopā. Divi vienā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Biskvītam:
-
80 g medus
-
100 g cukura
-
100 g sviesta
-
180-200 g miltu
-
1 tējk. sodas
-
Sāls šķipsna/s
-
3 olas
- Krēmam:
-
400 g saldā krējuma
-
2 ēd. k. pūdercukurs
-
2 paciņas stindzinātājs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Katliņā uz mazā uguns kausē medu, pievieno sodu. Un, nepārstājot maisīt, vāra, kamēr viss paliek smuki brūns.
-
Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.
-
Pa to laiku ar mikseri putos olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Kādas 5 minūtes.
-
Tad medus masu pievieno olu masai. Ar mikseri drusku saputo.
-
Pievieno izsijātus miltus, labi samaisa.
-
Medus mīklu lej uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz 7 minūtēm
-
Mīklu ar visu cepamo papīru liek uz tīra, samitrināta dvieļa un prātīgi rullē viņu ciet, ļauj atdzist.
-
400 g krējuma samaisa ar 2 ēdamkarotēm pūdercukuru, 2 paciņā saldā krējuma stindzinātāju.
-
Mīklu prātīgi atrullē vaļā, var gadīties, ka viņa drusku ieplīst, bet tas nekas, tik un tā smērē krējumu virsū un rullē ciet, tikai bez dvieļa.
-
Prātīgi liek uz šķīvja un liek ledusskapī. Tad apsmērē ar pāri palikušo krējumu un ber virsū drupačas. Viss labi turas kopā.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs