Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Medus biskvīta rulete jeb meduskūkas rulete

2020. gada 3. novembris
Foto: Veronika Levša
Man ļoti garšo medus kūkas un biskvīta ruletes, tāpēc iedomājos šos apvienot kopā. Divi vienā.
Pagatavošana
50 min
1. Katliņā uz mazā uguns kausē medu, pievieno sodu. Un, nepārstājot maisīt, vāra, kamēr viss paliek smuki brūns.
2. Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.
3. Pa to laiku ar mikseri putos olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Kādas 5 minūtes.
4. Tad medus masu pievieno olu masai. Ar mikseri drusku saputo.
5. Pievieno izsijātus miltus, labi samaisa.
6. Medus mīklu lej uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz 7 minūtēm
7. Mīklu ar visu cepamo papīru liek uz tīra, samitrināta dvieļa un prātīgi rullē viņu ciet, ļauj atdzist.
Foto: Veronika Levša
8. 400 g krējuma samaisa ar 2 ēdamkarotēm pūdercukuru, 2 paciņā saldā krējuma stindzinātāju.
9. Mīklu prātīgi atrullē vaļā, var gadīties, ka viņa drusku ieplīst, bet tas nekas, tik un tā smērē krējumu virsū un rullē ciet, tikai bez dvieļa.
10. Prātīgi liek uz šķīvja un liek ledusskapī. Tad apsmērē ar pāri palikušo krējumu un ber virsū drupačas. Viss labi turas kopā.
Foto: Veronika Levša
11. Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu