Kāpostu maize

2005. gada 17. maijs
Foto: Andra Klaipiņa
Pagatavošana
130 min
1. Kāpostus smalki sakapā (vai atlaidina spinātus). Toverī ieplucina raugu. Ūdeni un kefīru sasilda līdz 37 0C. Raugu iemaisa mīklas šķidrumā, pieliek sāli un ķimenes. Pievieno kāpostus, rupjos kviešu miltus un lielāko daļu parasto kviešu miltu. Visu samaisa šķidrā mīklā. Pārklāj un apm. 30 min. raudzē. Mīklu uz galda viegli izmīca, sadala divās daļās un no katras izveido rulli. Katru savukārt sadala 12 gab. un saveļ apaļās bumbiņās. Sešās rindās (pa četrām katrā) liek plātī uz cepamā papīra. 30 min. raudzē zem dvieļa. Pārkaisa ar rīvētu sieru un 15-20 min. cep 225oC. Atdzesē cepeškrāsnī.
Uz augšu