Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Sālītas rudens sēnes

Foto: Zane Bloka
Kas gan ir rudens bez kārtīgam rudens sēnēm, vai ne? Cūcenes, rudmieses, bērzlapes, vilnīši - viss jāliek groziņā Vārītas, pēc tam sālītas, bet, lai burciņā vairāk ietilptu un pēc atvēršanas uzreiz var lietot, šajā receptē tās jāsagriež!
Pagatavošana
999 min
1. Salasa sēnes, vislabāk rudens (vilnīši, cūcenes, rudmieses, bērzlapes, podiņus)

Notīra, liek vārīties. Vāra vismaz 1-1,5h, klāt pieberot sāli un pāris karotes etiķa (lai nav tik tumšas kad izvārītas).

Izvārītas sēnes nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni, maina vairākas reizes. Jo rudens sēnēm, ja labi nenomērcē, ir rūgta pēcgarša. Es atstāju ūdenī uz visu nakti un nokāšu no rīta, atstāju caurdurī, lai notek liekais ūdens.
Foto: Zane Bloka
2. Sagatavo pārējās sastāvdaļas.
Foto: Zane Bloka
3. Sēnes sagriež pirms sālīšanas, lai pēc tam var tikai atvērt burciņu un lietot.
Sagriež ķiplokus, pievieno sāli un smaržīgos piparus.
Visu kārtīgi samaisa un pagaršo. Sālim jābūt uz tādas robežas, ka šķiet ka ir pa daudz, bet sēne paņems tik cik tai vajag (ja būs par sāļu, pēc tam var viegli noskalot vai uz neilgu laiku iemērkt).
Foto: Zane Bloka
4. Sēnes pilda burkās, stipri sablīvējot, lai parādās sula.
Burciņām jābūt pilnām, lai nebūtu vietas liekam gaisam un neveidotos pelējums.

Lai labi garšo!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu