Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes fondants jeb lavas kūka

Foto: Madara Stankeviča
Šokolādes kūciņa, fondants vai lavas kūka - sauc kā gribi, jo garša dievīga. Māju piepildīs patīkami rūgtens šokolādes aromāts un ēdāji būs sajūsmā. Jā, ar pirmo reizi var arī neizdoties, jo katra krāsns ir gana niķīga, bet ar otro reizi būs lieliski!
Pagatavošana
30 min
1. Cukuru saputo ar olām līdz baltam putām.
Foto: Madara Stankeviča
2. Ūdens peldē kausē šokolādi kopā ar sviestu.
Foto: Madara Stankeviča
3. Šokolādes masu lej olu masā, samaisa.
Foto: Madara Stankeviča
4. Pakāpeniski iesijā miltus, kārtīgi maisa, lai neveidojas kunkuļi.
Foto: Madara Stankeviča
5. Trauciņu ietauko, iekaisa kakao (lieko izber).
Foto: Madara Stankeviča
6. Pilda mīklu trauciņos (ne vairāk kā 2/3). Liek ledusskapī uz vismaz 10 minūtēm.
Foto: Madara Stankeviča
7. Krāsni sakarsē līdz kārtīgiem 200 grādiem un cep vidēji 10 minūtes, bet, ir lielais BET. Viss ļoti atkarīgs no krāsns - kūciņām ir jāpaceļas un tad svarīgs ir īstais laiks - minūte par ilgu un pildījums nebūs tik šķidrs. Kā pārbaudīt - augšpuse ir pacēlusies, apcepusies, bet šķiet, ka varētu būt nedaudz par jēlu - der, jāņem ārā no krāsns.
8. Kad kūciņas no krāsns ārā, pēc 10 sekundēm ar nazīti apgriež ap maliņām, lai nepielīp pie trauka (bet, ja labi ietaukots un sakaisīts, īsti problēmām nebūtu jābūt)
Foto: Madara Stankeviča
9. Tad ņem ārā no trauciņa un noformē pēc sirds patika, bet nečamājas, jo vēsāka kūciņa, jo mazāks lavas efekts.
Foto: Madara Stankeviča
10. Nedaudz pūdercukurs, kāds skābens ievārījums un auksts saldējums.

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu