Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Franču grauzdiņu nūjiņas

FOTO: Publicitātes

Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!
Receptes autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar ELVI
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2 olas
  • 8 šķēle/s baltmaizes
  • 1 glāze/s piena
  • 1 tējk. cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1/4 tējk. muskatrieksts
  • Rapšu eļļa
  • Mērcei:
  • 150 g rikotas
  • 1 ēd. k. medus
  • Pasniegšanai:
  • Svaigas ogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Lielā traukā sajauc olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.
  2. Maizi sagriež nūjiņās.

  3. Sakarsē pannu, iesmērēt to ar eļļu.
  4. Kamēr panna uzkarst, apmērcē maizi olu-piena maisījumā no abām pusēm (neatstāj maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cep ~ 1 minūti no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.
  5. Mērcei sajauc rikotas sieru ar medu vai kļavu sīrupu.
  6. Bauda siltus ar mērci un svaigām ogām.
    Bauda siltus ar mērci un svaigām ogām.

    FOTO: Publicitātes

  7. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas