Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

FOTO: Madara Stankeviča

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kabači, burkāni sīpoli - viss vienā sātīgā sacepumā. Gaļu nemaz nekārosies.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3-4 kabači
  • 4-5 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 100 g siera
  • Persilāde
  • Sāls
  • Eļļa
  • Panēšanai
  • Milti
  • Ola
  • Pāliešanai:
  • 1 ola
  • 200 ml saldā krējuma
  • 20 g diļļu
  • 2 daiviņa/s ķiploka
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kabačus sagriež vidēji biezās šķēlēs, apber ar sāli un ļauj 10 minūtes pastāvēt.
  2. Sakuļ olas vienā bļodiņā, citā traukā ieber miltus. Tas nepieciešams panēšanai.
  3. Katru ripiņu apvārta miltos, tad olā un liek cepties sakarsētās taukvielās, līdz katra ripiņa zeltaina. Nav nepieciešams cept ilgi, jo kabacim jāpaliek stingram - apcepas ola un nelielas liesmas un var ņemt nost no pannas.
    Katru ripiņu apvārta miltos, tad olā un liek cepties sakarsē...

    FOTO: Madara Stankeviča

  4. Tad notīra burkānus - sarīvē, sīpolus - sagriež. Visu liek pannā cepties. Arī necep ilgi, līdz dārzeņi maina krāsu un kļūst mīkstāki. Šeit pievieno persilādi - garšviela, kas sevī ietver sāli, pētersīļus un kaltētu ķiploku.
    Tad notīra burkānus - sarīvē, sīpolus - sagriež. Visu liek p...

    FOTO: Madara Stankeviča

  5. Sagatavo pārējās sastāvdaļas - sarīvē sieru (to var ņemt pēc paša ieskatiem, es izmantoju Maasdam).
  6. Sasmalcina dilles un ķiploku, ber bļodiņā kurā sakulta ola, pārlej ar saldo krējumu.
    Sasmalcina dilles un ķiploku, ber bļodiņā kurā sakulta ola,...

    FOTO: Madara Stankeviča

  7. Kārto sacepumu: trauka apakšā liek kabača šķēles, pa virsu klāj burkānu un sīpolu masu.
    Kārto sacepumu: trauka apakšā liek kabača šķēles, pa virsu k...

    FOTO: Madara Stankeviča

  8. Uzber nedaudz sieru.
    Uzber nedaudz sieru.

    FOTO: Madara Stankeviča

  9. Liek kārtas secīgi vienu pēc otras, līdz trauks pilns.
    Liek kārtas secīgi vienu pēc otras, līdz trauks pilns.

    FOTO: Madara Stankeviča

  10. Burkānus un sīpolus var likt vairāk, droši var izmantot arī kādu citu dārzeni, piemēram, papriku.
    Burkānus un sīpolus var likt vairāk, droši var izmantot arī...

    FOTO: Madara Stankeviča

  11. Kad visas kārtas sakārtotas, pārlej ar krējuma-diļļu masu un uzber vēl nedaudz sieru.
    Kad visas kārtas sakārtotas, pārlej ar krējuma-diļļu masu un...

    FOTO: Madara Stankeviča

  12. Krāsni iepriekš sakarsē. Cep 190 grādos 20 minūtes.
    Krāsni iepriekš sakarsē. Cep 190 grādos 20 minūtes.

    FOTO: Madara Stankeviča

  13. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas