Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sātīgais kabaču sacepums

2020. gada 4. augusts
Foto: Madara Stankeviča
Kabači, burkāni sīpoli - viss vienā sātīgā sacepumā. Gaļu nemaz nekārosies.
Pagatavošana
60 min
1. Kabačus sagriež vidēji biezās šķēlēs, apber ar sāli un ļauj 10 minūtes pastāvēt.
2. Sakuļ olas vienā bļodiņā, citā traukā ieber miltus. Tas nepieciešams panēšanai.
3. Katru ripiņu apvārta miltos, tad olā un liek cepties sakarsētās taukvielās, līdz katra ripiņa zeltaina. Nav nepieciešams cept ilgi, jo kabacim jāpaliek stingram - apcepas ola un nelielas liesmas un var ņemt nost no pannas.
Foto: Madara Stankeviča
4. Tad notīra burkānus - sarīvē, sīpolus - sagriež. Visu liek pannā cepties. Arī necep ilgi, līdz dārzeņi maina krāsu un kļūst mīkstāki. Šeit pievieno persilādi - garšviela, kas sevī ietver sāli, pētersīļus un kaltētu ķiploku.
Foto: Madara Stankeviča
5. Sagatavo pārējās sastāvdaļas - sarīvē sieru (to var ņemt pēc paša ieskatiem, es izmantoju Maasdam).
6. Sasmalcina dilles un ķiploku, ber bļodiņā kurā sakulta ola, pārlej ar saldo krējumu.
Foto: Madara Stankeviča
7. Kārto sacepumu: trauka apakšā liek kabača šķēles, pa virsu klāj burkānu un sīpolu masu.
Foto: Madara Stankeviča
8. Uzber nedaudz sieru.
Foto: Madara Stankeviča
9. Liek kārtas secīgi vienu pēc otras, līdz trauks pilns.
Foto: Madara Stankeviča
10. Burkānus un sīpolus var likt vairāk, droši var izmantot arī kādu citu dārzeni, piemēram, papriku.
Foto: Madara Stankeviča
11. Kad visas kārtas sakārtotas, pārlej ar krējuma-diļļu masu un uzber vēl nedaudz sieru.
Foto: Madara Stankeviča
12. Krāsni iepriekš sakarsē. Cep 190 grādos 20 minūtes.
Foto: Madara Stankeviča
13. Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu