Sākums > Receptes > Konservējumi

Skābo ķiršu ievārījums

2020. gada 10. jūlijs
Foto: Virtuve diviem
Ķiršu ievārījums man garšo tieši šāds ar parasto cukuru, šķidrs, paņemot to mutē tā īsti nevar saprast, kas vairāk - saldums vai skābums. Patīk saliet mazās burciņās un ziemā to ēst ar vafelēm .
Pagatavošana
999 min
1. Ķiršus atbrīvo no kauliņiem.
2. Daļu cukura (300 g) uzber ķiršiem. Atstāj uz nakti vēsumā.
3. Katliņā uzvāra ūdeni ar pārējo cukuru (500 g) Visu cukuru uzreiz var nelikt.
4. Pievieno ķiršus ar visu radušos šķidrumu. Vāra kādas 10 minūtes. Pagaršo, ja liekas par skābu, pievieno atlikušo cukura daudzumu, tad cukura daudzums būs 1 kg.
5. Vāra uz lēnas uguns ik pa laikam apmaisot. Sākumā ir putiņas.
Foto: Virtuve diviem
6. Pēc kādām 20 minūtēm putas pazūd, ķirši kļūst caurspīdīgi un tumši. Kopumā jāvāra kādas 25-30 minūtes.
Foto: Virtuve diviem
7. Pēc vārīšanas uzreiz salej izkarsētās burciņās, aizvāko. Virsū var uzlikt siltu segu vai dvieli, lai pāris stundas vēl izkarsējas.
Uzglabāju istabas temperatūrā.
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu