Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Skābo ķiršu ievārījums

Skābo ķiršu ievārījums

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Ķiršu ievārījums man garšo tieši šāds ar parasto cukuru, šķidrs, paņemot to mutē tā īsti nevar saprast, kas vairāk - saldums vai skābums. Patīk saliet mazās burciņās un ziemā to ēst ar vafelēm .
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg skāboķiršu
  • 800-1000 kg cukura
  • 200 g ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Ķiršus atbrīvo no kauliņiem.
  2. Daļu cukura (300 g) uzber ķiršiem. Atstāj uz nakti vēsumā.
  3. Katliņā uzvāra ūdeni ar pārējo cukuru (500 g) Visu cukuru uzreiz var nelikt.
  4. Pievieno ķiršus ar visu radušos šķidrumu. Vāra kādas 10 minūtes. Pagaršo, ja liekas par skābu, pievieno atlikušo cukura daudzumu, tad cukura daudzums būs 1 kg.
  5. Vāra uz lēnas uguns ik pa laikam apmaisot. Sākumā ir putiņas.
    Vāra uz lēnas uguns ik pa laikam apmaisot. Sākumā ir putiņas...

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Pēc kādām 20 minūtēm putas pazūd, ķirši kļūst caurspīdīgi un tumši. Kopumā jāvāra kādas 25-30 minūtes.
    Pēc kādām 20 minūtēm putas pazūd, ķirši kļūst caurspīdīgi un...

    FOTO: Virtuve diviem

  7. Pēc vārīšanas uzreiz salej izkarsētās burciņās, aizvāko. Virsū var uzlikt siltu segu vai dvieli, lai pāris stundas vēl izkarsējas.
    Uzglabāju istabas temperatūrā.
    Pēc vārīšanas uzreiz salej izkarsētās burciņās, aizvāko. Vir...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Aliču kompots

Aliču kompots

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas