Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vienkāršā mājas baltmaize

Foto: Publicitātes
Paldies, par recepti mūsu lasītājai Dacei!
Pagatavošana
90 min
1. Bļodā izsijā miltus.
2. Pielej siltu ūdeni un samaisa.
3. Tad pievieno sāli, cukuru un sauso raugu. Mīklu mīca, līdz tā vairs nelīp pie rokām.
4. Izveido kukulīti (klasiskas formas ar viegliem, slīpiem iegriezumiem) un liek uz pannas. Kukulīti raudzē 40 minūtes.
5. Kad pagājis noteiktais laiks, kukulīti apsmērē ar sakultu olu un pārber ar dažādām sēkliņām.
6. Cep 200 grādos aptuveni 30 minūtes (līdz kukulītis skaisti brūns).

Foto: Publicitātes
7. Pirms maizīti griež šķēlēs, vismaz nedaudz atdzesē.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes