Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Virs ugunskura ilgi “dancinātās” cukurvistiņas

2020. gada 25. jūnijs
Cukurvistiņas ir viena no senākajām pašmāju vistu šķirnēm, kas pēdējo 80 gadu laikā tikusi sajaukta ar citām un bija gandrīz izzudusi.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.
Pagatavošana
180 min
1. Sākumā norīvē laimam miziņu. Piestā liek sviestu. Pievieno rupji sagrieztu ķiploku, jaunos egļu dzinumus, pieberam sagrieztus maurlokus (derēs arī parastie lociņi) un iespiež laima sulu.
Foto: Publicitātes
2. Pievieno sāli un piparus. Kārtīgi izmīca visu viendabīgā pastā.
3. Bagātīgi sabāž to vistiņām aiz ādas, nedaudz arī ieliekot iekšā un apsmērējot tās no ārpuses.
Foto: Publicitātes
4. Kārtīgi sasien vistas un liek karāties virs vai blakus ugunskuram.
Foto: Publicitātes
5. Karājoties pie uguns, vistas ne tikai lēni cepas, bet ugunskura dūmos arī nedaudz apkūpinās. Kad vistiņas gatavas, ļauj tām nedaudz atpūsties.
Foto: Publicitātes
6. Griež un bauda!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu