-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Virs ugunskura ilgi “dancinātās” cukurvistiņas
Cukurvistiņas ir viena no senākajām pašmāju vistu šķirnēm, kas pēdējo 80 gadu laikā tikusi sajaukta ar citām un bija gandrīz izzudusi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
3 cukurvistiņas
-
Sviests
-
2 laimi
-
Egļu jaunie dzinumi
-
Maurloki
-
1 ķiploks
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
180 min.
-
Sākumā norīvē laimam miziņu. Piestā liek sviestu. Pievieno rupji sagrieztu ķiploku, jaunos egļu dzinumus, pieberam sagrieztus maurlokus (derēs arī parastie lociņi) un iespiež laima sulu.
-
Pievieno sāli un piparus. Kārtīgi izmīca visu viendabīgā pastā.
-
Bagātīgi sabāž to vistiņām aiz ādas, nedaudz arī ieliekot iekšā un apsmērējot tās no ārpuses.
-
Kārtīgi sasien vistas un liek karāties virs vai blakus ugunskuram.
-
Karājoties pie uguns, vistas ne tikai lēni cepas, bet ugunskura dūmos arī nedaudz apkūpinās. Kad vistiņas gatavas, ļauj tām nedaudz atpūsties.
-
Griež un bauda!
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs