Sākums > Receptes > Zupas

Zupa ar skābenēm

2020. gada 1. jūnijs
Foto: Pipars.lv
Ja kādam apnikuši kartupeļi, tad tos mierīgi var nelikt, bet gatavai zupai pievienot maizes grauzdiņus.
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Skābenes noskalo, sagriež smalkāk. Olas novāra, atdzesē un noloba.
2. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus, burkānus un kartupeļus. Pievieno 800 ml ūdens un vāra līdz kartupeļi ir mīksti.
3. Olas dzeltenumu uzputo ar pienu un pievieno zupai, kad kartupeļi ir mīksti. Pievieno arī sasmalcinātas skābenes, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Vāra 5 minūtes un uguni izslēdz.
Zupu pasniedz siltu ar vārītu olu.

Labu apetīti!

Foto: Pipars.lv
Uz augšu