Zīdaina putra, kas papildināta ar mocarellu un zaļumiem - garšīgi!
Recepti sagatavoja Rimi Gardēde Signe Meirāne.
Pagatavošana
60 min
1. Uzvāra katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli. Vāra kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra. Kad gatavs, nokāš, pietaupot apmēram 150 ml ūdens.
2. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaida ar kartupeļu stampu (ne mikseri).
3. Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu.
4. Beigās papildina ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk.
5. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.