Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kartupeļu putra ar mocarellu

FOTO: Publicitātes

Zīdaina putra, kas papildināta ar mocarellu un zaļumiem - garšīgi!
Recepti sagatavoja Rimi Gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ēd. k. timiāna lapiņu
  • 1/2 citronu mizas
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 30 ml Extra Virgin olīveļļas
  • 20 g siera Grana Padano
  • 20 g sviesta
  • Kūpināts jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • Pasniegšanai:
  • 2 bifeļpiena mocarellas
  • Zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāra katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli. Vāra kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra. Kad gatavs, nokāš, pietaupot apmēram 150 ml ūdens.
  2. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaida ar kartupeļu stampu (ne mikseri).
  3. Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu.
  4. Beigās papildina ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk.
  5. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.

    Labu apetīti!
    Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liek...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču - plūmju kompots

Kabaču - plūmju kompots

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA