Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar malto gaļu

2020. gada 13. maijs
Foto: Spoki.lv
Vienā kārtā kartupeļi, kas sagriezti šķēlītēs, nākamajā kārtā sagatavota maltā gaļa ar dārzeņiem. Nedrīkst aizmirst par krējuma mērci un, protams, sieru. Izcili gardi!
Receptes autors: MILLERS
Pagatavošana
60 min
1. Uz karstas pannas uzliek sagrieztus sīpolus, sarīvētu burkānu, pievieno malto gaļu un visu apcep. Pievieno pannas saturam kopējo gaļas garšvielu un iespiež divas ķiploku daivas, kārtīgi samaisa.
Foto: Spoki.lv
2. Nomizotos kartupeļus sagriež ripiņās. Tās, kuras ieklās cepamtrauka apakšā var griezt biezākas.
Foto: Spoki.lv
3. Izklāj kartupeļu ripas cepamtraukā, aplaista ar nelielu daudzumu eļļas un apkaisa ar kartupeļu garšvielu.
Foto: Spoki.lv
4. Kartupeļu kārtai pa virsu izlīdzina sacepto malto gaļu.
Foto: Spoki.lv
5. Atkal pa virsu kārtu ar kartupeļu ripām, kartupeļu garšvielu.
Foto: Spoki.lv
6. Bļodā sajauc krējumu ar garšvielām (man tur tika piejaukti dažādi garšvielu maisījumi uz duj buj! 😄), bet var tikai sāli un piparus iejaukt un divas ķiploku daivas.
Foto: Spoki.lv
7. Pārlej sagatavoto mērci vienmērīgi visam kartupeļu un gaļas kārtojumam pāri, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 200 grādiem 40 min cepties.
Foto: Spoki.lv
8. Sarīvē sieru, atradu kaut kādus diļļu kātus ko arī piegriezu klāt un vienu ķiplokdaivu. Var iztikt bez ķiploka.
Foto: Spoki.lv
9. Pēc 40 minūtēm izvelk sacepumu no krāsns, pārkaisa ar sieru un liek atpakaļ krāsnī cepties vēl 5 minūtes.
Foto: Spoki.lv
10. Gatavs!

Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu