Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Auzu miltu pankūkas

FOTO: Publicitātes

Ja nav miltu, sablendē pārslas tāpat kā riekstus.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 260 g auzu miltu
  • 30 g lazdu riekstu
  • 1 šķipsna/s jūras sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. kanēļa
  • 1/2 apelsīna mizas
  • 1 ola
  • 40 g maiga medus vai kādas citas saldvielas
  • 400 ml kefīra
  • 15 ml neitrālas eļļas vai sviesta
  • 2 olu baltumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Blenderī liek lazdu riekstus un sablendē, lai veidojas miltu konsistence (neblendē par ilgu, jo tad rieksti pārvērtīsies sviestā).
  2. Izsijā caur sietu bļodā, kur pievieno auzu miltus, sāli, kanēli, cepamo pulveri un apelsīna mizu. Samaisa.
  3. Izveido centrā iedobi, tajā liec olu, pusi kefīra, medu un taukvielas. Maisot ar rokas putojamo slotiņu, veido viendabīgu mīklu. Kad tā kļūst stingrāka, iemaisa atlikušo kefīru.
  4. Citā bļodā saputo olbaltumus stingrās, bet vijīgās putās un iecilā mīklā.
  5. Sakarsē pannu, noregulē vidēju karstumu un liek cepties nelielas pankūkas. Apgriež tad, ka apakša ir zeltaina, virspusē redzami burbulīši un pankūkas ir gandrīz izcepušās. Pasniedz, kā vēlies – mēs ēdam ar karameli un ievārījumu, es – ar mandeļu sviestu un dateļu sīrupu.

    Labu apetīti!
    Sakarsē pannu, noregulē vidēju karstumu un liek cepties neli...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas