Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru Halloumi

Cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru Halloumi

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Veģetārās
Izcila mērce un vēl izcilāks puķkāposts...
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 paliels puķkāposts
  • 30 g izkausēta sviesta
  • 20 ml maigas olīveļļas
  • 1 tējk. svaigu timiāna lapiņu
  • 1/3 tējk. fenheļa vai kumīna sēklu
  • Nedaudz kaltēta oregano
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 250 g siera Halloumi
  • Tomātu mērce (kas gatavota polentai)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Uzvār akatlā ūdeni, kad tas burbuļo, pievieno palielu karoti sāls. Ieliek kāpostu, ar kacenu uz augšu. Vāra 10 minūtes. Izņem, nokāš un atdzesē 10 minūtes.
  2. Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Bļodā samaisa sviestu, eļļu, timiānu, sēklas, sāli un piparus. Liek pannā puķkāpostu ar kacenu uz leju, sasmērē ar eļļas maisījumu, vienmērīgi pārklājot visu puķkāpostu, un liek krāsnī uz stundu, lai cepas vidējā nodalījumā, kamēr kļūst zeltains.
  3. Tikmēr keramikas traukā liek tomātu mērci, ko gatavoji dienā (https://receptes.tvnet.lv/recepte/22512-polenta-ar-turku-zirniem-un-mocarellu), virsū kārto Halloumi.
  4. Kad palikušas 25 minūtes līdz puķkāposta cepšanas beigām, liek pannu krāsnī un cep, kamēr gatavs.
    Kad palikušas 25 minūtes līdz puķkāposta cepšanas beigām, li...

    FOTO: Publicitātes

  5. Pasniedz, liekot traukā tomātus ar sieru un virsū puķkāpostu.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz, liekot traukā tomātus ar sieru un virsū puķkāpostu...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas