Biezpiena klimpas? Kāpēc ne, īpaši ja tās papildinātas ar krēmīgu mērci!
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pagatavošana
20 min
1. Biezpienu sajauc ar miltiem un izmīca mīklu. Sadala to 6–8 daļās un izrullē garas pirksta platuma desiņas. Sagriež tās mazākos gabaliņos, lai atgādina spilventiņus. Liek tos bļodā un pievieno miltus, lai tie nesalīp cits ar citu. Tie jau ir gatavi vārīšanai. (Var izveidot formu, izmantojot mazās rīves otru pusi. Liec biezpiena spilventiņu rīves otrā pusē un, piespiežot ar īkšķi, virzu spilventiņu uz leju, tā izveidojot īpašu klimpu formu).
2. Klimpas jāliek vārošā ūdenī un jāvāra tikai dažas sekundes, līdz tās uzpeld. Tāpēc pirms tam pagatavo mērci.
3. Izkausē sviestu, pievieno cukuru, tad citrona sulu un skābo krējumu.
4. Mērcē liek novārītās klimpas, apmaisa un pasniedz, pārrīvējot ar citrona miziņu. Pievieno arī kanēli vai kādu ogu pulveri, ja mājās tāds ir.