Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem

2020. gada 22. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Gaisīgs kartupeļu biezenis ar garšam bagātu mērci - ko vēl var vēlēties?
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Pagatavošana
40 min
1. Sagriež teļa gaļu, burkānus un sīpolu strēmelēs.
2. Katlā liek sviestu ar olīveļļu, izkausē. Apcep gaļu, burkānus un sīpolus, tad pievieno ķiploku daiviņas, sāli un ķimenes. Pielej ūdeni un vāra aizvākotā katlā, līdz gaļa kļūst mīksta. Beigās pievieno saldo krējumu un savāra mērces konsistencē.
3. Paralēli izvāra nomizotus kartupeļus ļoti mīkstus, līdz tie jau sāk izjukt.
4. Nokāš ūdeni un liek katlu atpakaļ uz uguns, pievienojot pienu ar sāli. Ar stampu sastampā kartupeļus biezenī.
5. Tad pievieno sviestu un ar putojamo slotiņu, strauji putojot, saputo biezeni krēmīgu un gaisīgu.
6. Pasniedz, vidū izveidojot iedobīti gardajai teļa gaļas mērcei.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu