Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem

Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Gaisīgs kartupeļu biezenis ar garšam bagātu mērci - ko vēl var vēlēties?
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 300 g teļa gaļas
  • 1 ēd. k. ķimeņu
  • 1 tējk. sāls
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 200 ml ūdens
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Biezenim:
  • 800 g kartupeļu
  • 150 ml piena
  • 3 ēd. k. sviesta
  • 1 tējk. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagriež teļa gaļu, burkānus un sīpolu strēmelēs.
  2. Katlā liek sviestu ar olīveļļu, izkausē. Apcep gaļu, burkānus un sīpolus, tad pievieno ķiploku daiviņas, sāli un ķimenes. Pielej ūdeni un vāra aizvākotā katlā, līdz gaļa kļūst mīksta. Beigās pievieno saldo krējumu un savāra mērces konsistencē.
  3. Paralēli izvāra nomizotus kartupeļus ļoti mīkstus, līdz tie jau sāk izjukt.
  4. Nokāš ūdeni un liek katlu atpakaļ uz uguns, pievienojot pienu ar sāli. Ar stampu sastampā kartupeļus biezenī.
  5. Tad pievieno sviestu un ar putojamo slotiņu, strauji putojot, saputo biezeni krēmīgu un gaisīgu.
  6. Pasniedz, vidū izveidojot iedobīti gardajai teļa gaļas mērcei.

    Labu apetīti!
    Pasniedz, vidū izveidojot iedobīti gardajai teļa gaļas mērce...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu uzpūteņa saldējums

Rabarberu uzpūteņa saldējums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas