Pasta no svaigas mīklas krēmīgā mērcē - brīnišķīga izvēle pusdienām.
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
2vistas kājas
2ēd. k.olīveļļas
1/2tējk.sāls
4daiviņa/sķiploka
1citrons
1brokolis
200gkrēmsiera
400gpastas mīklas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Cepeša traukā liek vistas kājas, kas ierīvētas ar olīveļļu, sāli, citrona miziņu, citrona sulu un ķiplokiem. Pārklāj ar foliju vai uzliek vāku un cep 45 minūtes.
Tikmēr izveltnē mīklu, izmantojot pastas mašīnu; ja tev tādas nav, izrullē ar mīklas rulli pēc iespējas plānāku un sagriež strēmelēs. Apviļā miltos, lai strēmeles nesalīp.
Sagatavo brokoļus – atdala rozetes no kacena un sagriež smalkākos gabalos.
Kad vista gatava, saplucina gaļu, atdalot to no kaula un ādas. Vistas cepšanas sulas atstāj traukā, tās noderēs ēdiena pagatavošanai.
Uzvāra ūdeni (vismaz 2 l), tajā 1 minūti vāra brokoļus, tad pievieno svaigo pastu un vāra, kamēr tā uzpeld virspusē.
Paralēli pannā sasilda vistas gaļu cepšanas sulās, tad samaisa to ar pastu un brokoļiem, pievieno krēmsieru un pasniedz siltu.