Magoņu bulciņas

2020. gada 26. marts
Foto: daudiša diāna
Pagatavošana
230 min
1. Bļonā sadrupina raugu, pielej pavisam mazliet siltu ūdeni, ieber nedaudz cukura un atstāj.
2. Katlā izkausē sviestu. Tam pievieno pienu, cukuru un sāli. Maisījumu nedrīkst vārīt, tam jābūt siltam.
3. Pievieno izšķīdušo raugu. Samaisa.
4. Bļodā jau iebērti milti, tiem pāri lej pagatavoto maisījumu. Visu samaisa un izmīca mīklu. Atstāj rūgt ~3 stundas.
Foto: daudiša diāna
5. Kad mīkla uzrūgusi, ņem daļu, izrullē kantainā formā.
Foto: daudiša diāna
6. Apsmērē ar mīkstu sviestu, bagātīgi pārkaisa ar cukuru un magonēm. Sarullē.
Foto: daudiša diāna
7. Ruletīti sagriež šķēlītēs un kārto uz cepamā papīra.
8. Sakuļ olu, ar to pārsmērē maizītes. Paralēli sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
9. Cep smalkmaizītes aptuveni 15-20 minūtes, līdz tās skaisti uzpūtušās un zeltainas.

Lai labi garšo!
Foto: daudiša diāna
Uz augšu