Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Rikotas plātsmaize ar ievārījumu - kaloriju bomba

Rikotas plātsmaize ar ievārījumu - kaloriju bomba

FOTO: daudiša diāna

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • Pamatnei:
  • 300 g milti
  • 1 ola
  • 80 g cukurs
  • 100 ml saulespuķu eļļa
  • 1 citrona miza
  • 16 g saldo ēdienu raugs, pulveris
  • Pildījumam:
  • 350 g rikota
  • 1 ola
  • 50 g cukurs
  • 10 g vaniļas ekstrakts
  • 300 g meža ogu zapte
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Lielā bļodā ieber miltus un cukuru . Pievieno eļļu, olu, raugu un pa virsu uzrīvē viena citrona mizu. Neaizmirst izmantot nomazgātu citronu!


    Lielā bļodā ieber miltus un cukuru . Pievieno eļļu, olu,  ra...

    FOTO: daudiša diāna

  2. Visu kārtīgi samaisa ar rokām, līdz izveidojas viendabīga masa.
    Visu kārtīgi samaisa ar rokām, līdz izveidojas viendabīga ma...

    FOTO: daudiša diāna

  3. Kad mīkla gatava, ņem cepamtrauku. Vēlams apaļu un ar augstākām maliņām. Ieliek cepampapīru un izklāj mīklu vienveidīgi, noklāj arī 2/3 trauka malas..
    Kad mīkla gatava,  ņem cepamtrauku.  Vēlams apaļu un ar augs...

    FOTO: daudiša diāna

  4. Ņem tīru bļodu, kur sajaukt pildījumu. Ieliek rikotu, olu, cukuru un vaniļas ekstraktu.
    Ņem tīru bļodu, kur sajaukt pildījumu. Ieliek rikotu, olu,...

    FOTO: daudiša diāna

  5. Ar dakšu vai karoti kārtīgi visu izmaisa.
      Ar dakšu vai karoti kārtīgi visu izmaisa.

    FOTO: daudiša diāna

  6. Ņem cepamtrauku un uz mīklas liek sagatavoto pildījumu. Izlīdzina.
    Ņem cepamtrauku un uz mīklas liek sagatavoto pildījumu. Izlī...

    FOTO: daudiša diāna

  7. Beigās uzliek arī ievārījumi, izlīdzinot to pa visu virsmu.
    Beigās uzliek arī ievārījumi, izlīdzinot to pa visu virsmu....

    FOTO: daudiša diāna

  8. Uzsilda krāsni un liek cepties 180 grādos apmēram 45min. Līdz virsma ir skaisti zeltaina.

    Uzsilda krāsni un liek cepties 180 grādos apmēram  45min.  L...

    FOTO: daudiša diāna

  9. P. S. Cukura daudzumu var variēt pēc garšas gan pildijumā, gan mīklā.
    Tāpat arī zapte. Var būt pēc jūsu garšas.

    Ideāli ies kopā pie melnas kafijas tases vai tējas.

    Lai labi garšo!
    P. S.  Cukura daudzumu var variēt pēc garšas gan pildijumā,...

    FOTO: daudiša diāna

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes