-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Rikotas plātsmaize ar ievārījumu - kaloriju bomba
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Pamatnei:
-
300 g miltu
-
1 ola
-
80 g cukura
-
100 ml saulespuķu eļļa
-
1 citrona miza
-
16 g saldo ēdienu raugs, pulveris
- Pildījumam:
-
350 g rikota
-
1 ola
-
50 g cukura
-
10 g vaniļas ekstrakts
-
300 g meža ogu zapte
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
80 min.
-
Lielā bļodā ieber miltus un cukuru . Pievieno eļļu, olu, raugu un pa virsu uzrīvē viena citrona mizu. Neaizmirst izmantot nomazgātu citronu!
-
Visu kārtīgi samaisa ar rokām, līdz izveidojas viendabīga masa.
-
Kad mīkla gatava, ņem cepamtrauku. Vēlams apaļu un ar augstākām maliņām. Ieliek cepampapīru un izklāj mīklu vienveidīgi, noklāj arī 2/3 trauka malas..
-
Ņem tīru bļodu, kur sajaukt pildījumu. Ieliek rikotu, olu, cukuru un vaniļas ekstraktu.
-
Ar dakšu vai karoti kārtīgi visu izmaisa.
-
Ņem cepamtrauku un uz mīklas liek sagatavoto pildījumu. Izlīdzina.
-
Beigās uzliek arī ievārījumi, izlīdzinot to pa visu virsmu.
-
Uzsilda krāsni un liek cepties 180 grādos apmēram 45min. Līdz virsma ir skaisti zeltaina.
-
P. S. Cukura daudzumu var variēt pēc garšas gan pildijumā, gan mīklā.
Tāpat arī zapte. Var būt pēc jūsu garšas.
Ideāli ies kopā pie melnas kafijas tases vai tējas.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs