Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rikotas plātsmaize ar ievārījumu - kaloriju bomba

2020. gada 23. marts
Foto: daudiša diāna
Pagatavošana
80 min
1. Lielā bļodā ieber miltus un cukuru . Pievieno eļļu, olu, raugu un pa virsu uzrīvē viena citrona mizu. Neaizmirst izmantot nomazgātu citronu!


Foto: daudiša diāna
2. Visu kārtīgi samaisa ar rokām, līdz izveidojas viendabīga masa.
Foto: daudiša diāna
3. Kad mīkla gatava, ņem cepamtrauku. Vēlams apaļu un ar augstākām maliņām. Ieliek cepampapīru un izklāj mīklu vienveidīgi, noklāj arī 2/3 trauka malas..
Foto: daudiša diāna
4. Ņem tīru bļodu, kur sajaukt pildījumu. Ieliek rikotu, olu, cukuru un vaniļas ekstraktu.
Foto: daudiša diāna
5. Ar dakšu vai karoti kārtīgi visu izmaisa.
Foto: daudiša diāna
6. Ņem cepamtrauku un uz mīklas liek sagatavoto pildījumu. Izlīdzina.
Foto: daudiša diāna
7. Beigās uzliek arī ievārījumi, izlīdzinot to pa visu virsmu.
Foto: daudiša diāna
8. Uzsilda krāsni un liek cepties 180 grādos apmēram 45min. Līdz virsma ir skaisti zeltaina.

Foto: daudiša diāna
9. P. S. Cukura daudzumu var variēt pēc garšas gan pildijumā, gan mīklā.
Tāpat arī zapte. Var būt pēc jūsu garšas.

Ideāli ies kopā pie melnas kafijas tases vai tējas.

Lai labi garšo!
Foto: daudiša diāna
Uz augšu