Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Olu nūdeles ar gaļu un dārzeņiem

2020. gada 2. marts
Foto: Madara Stankeviča
Ķiploks un ingvers piešķirs neaizmirstamu garšu. Svarīgi - nepārcep gaļu, lai nav cieta un nepārcep dārzeņus, lai var just to īsto garšu un tekstūru!
Pagatavošana
40 min
1. Sagriež gaļu strēmelītēs, apber ar garšvielām un ļauj marinēties.
2. Nomizo burkānus, sagriež strēmelītēs un liek cepties.
3. Atbrīvo papriku no sēklām, sagriež strēmelēs un pievieno burkāniem. Visu kopā cep.

NB! Dārzeņiem jākļūst mīkstākiem, bet tos nedrīkst pārcept, jājūt stingra tekstūra.
4. Kamēr dārzeņi cepas, brokoli sadala rozetītēs un pārlej ar verdošu ūdeni (atstāj ūdeni tik ilgi, kamēr gatavo visu parējo).
5. Kad dārzeņi ir gatavi, tos ņem nost no pannas, vietā liek cepties gaļu. Sākonēji uz straujas liesmas apcep brūnu un tad ļauj lēni sutināties.
6. Kamēr gaļa cepas, notīra ķiplokus un ingveru. Visu ar nazi smalki sakapā. Pievieno gaļai, kad tā jau gatava.
7. Ķiploku un ingveru cep tikai tik ilgi, līdz virtuvē jūtams ķiploka aromāts, kad tas noticis, bagātīgi pārlej ar sojas mērci, visu pasutina, tad pielej vēl mazliet mērci un iemaisa medu (cik daudz: ja vēlies sāļāku - mazāk medus).
8. Kad medus izkusis, pievieno iepriekš apcetos dārzeņu un brokoļus. Visu samaisi un karsē kopā 2 minūtes (lai dārzeņi arī apmaisās ar soju un medu). Ja nepieciešams, lej vēl klāt soju un liek arī medu.
9. Paralēli izvāri nūdeles kā norādīts uz iepakojuma.
10. Kad nūdeles gatavas, liek pannas saturu klāt un visu samaisa.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu