-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Biezpiena sacepums ar rozīnēm
Baudi atdzesētu kā plātsmaizi, liec šķīvī un pārlej ar ķīseli - variantu netrūkst.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g biezpiens
-
100 g rozīnes
-
100 g skābais krējums
-
3 olas
-
250 g cukura
-
20 g mannas
-
20 g sviesta
-
1 šķipsna/s sāls
-
Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Rozīnes 10-15 minūtes mērcē karstā ūdeni. Tad noskalo zem tekoša ūdens un ļauj nožūt.
-
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās.
-
Sajauc biezpienu, krējumu un olu dzeltenumus viendabīgā masā.
-
Pievieno rozīnes. Visu kārtīgi samaisa. Iecilā baltumus.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
-
Iesmērē cepamo trauku ar sviestu un ieber mannu (vienmērīgi to izlīdzina pa pannas apakšu, lieko izber).
-
Lej iekšā pagatavoto masu un cep krāsnī aptuveni 40 minūtes. Sacepums kļūs zeltains.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs