Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena sacepums ar rozīnēm

Foto: Depositphotos.com
Baudi atdzesētu kā plātsmaizi, liec šķīvī un pārlej ar ķīseli - variantu netrūkst.
Pagatavošana
60 min
1. Rozīnes 10-15 minūtes mērcē karstā ūdeni. Tad noskalo zem tekoša ūdens un ļauj nožūt.
2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās.
3. Sajauc biezpienu, krējumu un olu dzeltenumus viendabīgā masā.
4. Pievieno rozīnes. Visu kārtīgi samaisa. Iecilā baltumus.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
5. Iesmērē cepamo trauku ar sviestu un ieber mannu (vienmērīgi to izlīdzina pa pannas apakšu, lieko izber).
6. Lej iekšā pagatavoto masu un cep krāsnī aptuveni 40 minūtes. Sacepums kļūs zeltains.
Foto: Depositphotos.com