Slinkā medus kūciņa

2020. gada 13. janvāris
Foto: Veronika Levša
Mana pirmā bija ilga un sarežģīta, bet šī ir uz ātro, kā saka. Skaisti, vai ne? Un garšo izcili!
Pagatavošana
300 min
1. Katliņā uz mazā uguns kausē medu, pievieno sodu. Un neparstājot maisot vāra kamēr vis paliek smuki brūns.
Foto: Veronika Levša
2. Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.
Foto: Veronika Levša
3. Pa to laiku putojam ar mikseri olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Kādas 5 minūtes.
Foto: Veronika Levša
4. Tad medus masu pievieno olu masai. Ar mikseri drusku saputo.
Foto: Veronika Levša
5. Pievieno izsijātus miltus, labi samaisa.
Foto: Veronika Levša
6. Medus mīklu lej uz cepamā papīra.
Foto: Veronika Levša
7. Cep cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz 7 minūtēm.
Foto: Veronika Levša
8. Mīkla pēc cepšanas viegli nāk nost no papīra. Tad sagriež mīklu kādā platumā vēlas.
Foto: Veronika Levša
9. Samaisa krēma sastāvdaļas.
Foto: Veronika Levša
10. Smērē uz plāksnēm un veido kūku.
Foto: Veronika Levša
11. Tur ledusskapī dažas stundas. Kādu no plāksnēm atstāj dekorēšanai.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu