Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļas bumbiņas siera - ķiploku mērcē

2020. gada 8. janvāris
Foto: Veronika Levša
Sanāca tik gardas un vēl pie tam sulīgas.
Pagatavošana
45 min
1. Fileju nomazgā un nosusina, izklapē un sagriež mazos gabaliņos.
2. Sīpolu, ķiploku nomizo un smalki sagriež, pievieno klāt vistai.
3. Olu, auzu pārslas un garšvielas arī pievieno, visu labi apmaisa un ļaut 5 minūtes pastāvēt, tad labāk lipināsies bumbiņas.
Foto: Veronika Levša
4. Veido bumbiņas un liek karstuma izturīgā traukā, kurš ir apsmērēts ar sviestu, cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 - 15 minūtes.
Foto: Veronika Levša
5. Gatavo mērci - sieru sarīvē, sagriež dilles ar visiem kātiņiem, ķiploku izspiež, pievieno saldo krējumu un visu labi sajauc.
Foto: Veronika Levša
6. Ņem bumbiņas ārā no cepeškrāsns un uzlej siera mērci virsū un cep apmēram 15 minūtes, līdz zeltainam brūnumam.
Foto: Veronika Levša
Uz augšu