Kūka Karaliskā Šarlote

Kolekcijas: Fotorecepšu
Karaliskā šarlote (Charlotte royale) ir tradicionāls franču deserts un viena no vecākajām kūku receptēm pasaulē. Man šoreiz vairāk tāds latviskais variants ar vārīto krēmu un dzērvenēm. Francūžiem jau patīk maigāks deserts ar zemenēm vai avenēm.

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 6 olas
  • 6 ēd. k. milti
  • 6 ēd. k. cukurs
  • Ruletes pildījumam:
  • 200 g saldētas dzērvenes vai brūklenes
  • 1 mandarīns
  • 2 tējk. kartupeļu ciete
  • 50 g ūdens
  • 3 želatīna plāksnes
  • 150 g cukurs
  • Vārītajam vaniļas krēmam:
  • 2 olas vai 4 dzeltenumi
  • 150 g cukurs
  • 3 ēd. k. milti
  • 0.5 l piens
  • 15 g želtatīns + 50 g ūdens
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
  • 300 ml saldais krējums

Pagatavošana

800 min.
  1. Cepeškrāsni liek karsēties uz 180 grādiem. Ņem lielo cepešplāti, uzliek cepamo papīru.
  2. Gatavojam ruleti: olas sāk putot, pamazām pievieno cukuru. Tā puto 10 -15 minūtes, līdz pārvelkot ar karoti pa masu paliek redzama sliede.
  3. To pašu putojamo slotiņu ko lietoja, iegremdē saputotā masā, uzsijā virsū miltus un ar to pašu slotiņu rūpīgi visu iecilā.
  4. Cep 7-10 minūtes vai līdz gatavs. Sagatavo izklātu dvieli, uzkaisa cukuru (tas neļauj pielipt pie auduma),uzliek biskvītu, noņem uzmanīgi cepampapīru un siltu sarullē (tādā veidā atdzesē).
    Biskvītam ļauj nobriest mazākais -4-5 stundas.
  5. Ruletes pildījuma pagatavošana: želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī.
  6. Ogas, mandarīnu gabaliņus ar cukuru uzvāra pievienojot nedaudz ūdens (ja nepieciešams), sablenderē, pievieno kartupeļu cieti atšķaidītu ar ūdeni pavāra kādu minūti. Noņem no uguns un nedaudz pagaidot pievieno nospiestas želatīna plāksnes.Izmaisa un atdzesē.
  7. Kad biskvīts nobriedis un pidījums gatavs, tad iesmērē biskvītu un sagriež 1,5 cm šķēlēs.
    Kad biskvīts nobriedis un pidījums gatavs, tad iesmērē biskv...
  8. Gatavo krēmu: aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Uzkarsē pienu.
  9. Palielā bļodā samaisa olas ar cukuru, beigās pievieno miltus. Maisot pievieno uzkarsēto pienu. Kārtīgi samaisa, liek uz plīts un intensīvi maisot sabiezina. Noteikti jāpavāra kādu minūti, lai nejustu miltu garšu.
  10. Masu noņem, pāris reizes samaisa un izšķīdina želatīna masu, vēlams strauji atdzesēt. Saputo saldo krējumu un iemaisa visā pārejā.
  11. Piemērotā traukā (apmēram 18 cm diametrā) ieklāj pārtikas plēvi.
    Piemērotā traukā (apmēram 18 cm diametrā) ieklāj pārtikas pl...
  12. Cieši izkārto ruletes šķēles vienu pie otras.
    Cieši izkārto ruletes šķēles vienu pie otras.
  13. Ielej vārīto krēmu. Virsū izkārto ruletes šķēles.
    Ielej vārīto krēmu. Virsū izkārto ruletes šķēles.
  14. Liek uz nakti ledusskapī.
  15. Apgriež otrādi un pasniedz.
    Apgriež otrādi un pasniedz.
  16. Var kūkas augšu dekorēt ar svaigām ogām.
    Var kūkas augšu dekorēt ar svaigām ogām.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi