Šokolādes kēkss

2019. gada 24. decembris
Foto: Kristine Berga
Kā izrādās, tad kēksu var pagatavot arī tad, kad šķiet nekā mājās nav. Sanāca tik gaisīgs un mutē kūstošs. Kēkss man rada tādas pašas Ziemassvētku sajūtas kā piparkūkas.
Pagatavošana
90 min
1. 1. Kausējam sviestu, kuram vēlāk pievienojam kakao un cukuru. Veidojam viendabīgu masu. Varam arī maisot nedaudz uzkarsēt, lai cukurs ātrāk izkūst. Pati biju jau uzkarsējusi sviestu to kausējot, tāpēc cukurs ļoti ātri izkusa un nebija nepieciešamības karsēt visu masu.

2. Masai pievienojam pienu. Paralēli sakuļam olas un pievienojam arī tās. Iemaisām miltus un sodu. Ar mikseri, uz vislēnāko ātrumu, kārtīgi sajaucam masu un klājam iekšā ietaukotā formā.
Pati liku pa kārtām mīklu, pa vidam iejaucot rozīnes un šokolādes gabaliņus.
Liekam cepeškrāsnī 180 grādos uz 40-45min.

Lai labi garšo!
www.instagram.com/prieks_gatavot
Uz augšu