Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes kēkss

Šokolādes kēkss

FOTO: Kristine Berga

Kā izrādās, tad kēksu var pagatavot arī tad, kad šķiet nekā mājās nav. Sanāca tik gaisīgs un mutē kūstošs. Kēkss man rada tādas pašas Ziemassvētku sajūtas kā piparkūkas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 200 g Sviesta
  • 4 ēd. k. Kakao
  • 1 glāze/s cukura
  • 1/2 glāze/s Piena
  • 2 glāze/s Miltu
  • 1/2 tējk. Soda
  • 4 olas
  • 1 šķipsna/s Rozīnes, riekstu, šokolādes gabaliņu (pēc pašu vēlmes )
  • 1 ēd. k. Pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. 1. Kausējam sviestu, kuram vēlāk pievienojam kakao un cukuru. Veidojam viendabīgu masu. Varam arī maisot nedaudz uzkarsēt, lai cukurs ātrāk izkūst. Pati biju jau uzkarsējusi sviestu to kausējot, tāpēc cukurs ļoti ātri izkusa un nebija nepieciešamības karsēt visu masu.

    2. Masai pievienojam pienu. Paralēli sakuļam olas un pievienojam arī tās. Iemaisām miltus un sodu. Ar mikseri, uz vislēnāko ātrumu, kārtīgi sajaucam masu un klājam iekšā ietaukotā formā.
    Pati liku pa kārtām mīklu, pa vidam iejaucot rozīnes un šokolādes gabaliņus.
    Liekam cepeškrāsnī 180 grādos uz 40-45min.

    Lai labi garšo!
    www.instagram.com/prieks_gatavot
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas