Šokolādes kēkss

Kā izrādās, tad kēksu var pagatavot arī tad, kad šķiet nekā mājās nav. Sanāca tik gaisīgs un mutē kūstošs. Kēkss man rada tādas pašas Ziemassvētku sajūtas kā piparkūkas.

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 200 g Sviesta
  • 4 ēd. k. Kakao
  • 1 glāze/s Cukura
  • 1/2 glāze/s Piena
  • 2 glāze/s Miltu
  • 1/2 tējk. Soda
  • 4 Olas
  • 1 šķipsna/s Rozīnes, riekstu, šokolādes gabaliņu (pēc pašu vēlmes )
  • 1 ēd. k. Pūdercukura

Pagatavošana

90 min.
  1. 1. Kausējam sviestu, kuram vēlāk pievienojam kakao un cukuru. Veidojam viendabīgu masu. Varam arī maisot nedaudz uzkarsēt, lai cukurs ātrāk izkūst. Pati biju jau uzkarsējusi sviestu to kausējot, tāpēc cukurs ļoti ātri izkusa un nebija nepieciešamības karsēt visu masu.

    2. Masai pievienojam pienu. Paralēli sakuļam olas un pievienojam arī tās. Iemaisām miltus un sodu. Ar mikseri, uz vislēnāko ātrumu, kārtīgi sajaucam masu un klājam iekšā ietaukotā formā.
    Pati liku pa kārtām mīklu, pa vidam iejaucot rozīnes un šokolādes gabaliņus.
    Liekam cepeškrāsnī 180 grādos uz 40-45min.

    Lai labi garšo!
    www.instagram.com/prieks_gatavot

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi