Sākums > Receptes > Pamatēdieni

"Irbītes" jeb gaļas veltnīši

2019. gada 24. decembris
Foto: Kristine Berga
Irbītes nu ir tāds īstens latviešu ēdiens. Un variācijas par to "īsto" un vienīgo recepti ir daudz. Tāpēc gatavojot tās varam izpausties un ļaut vaļu fantāzijai. Cūkgaļas vietā varat izmantot liellopu gaļu,tāpat kā pildīt ar žāvētām plūmēm, šampinjoniem, marinētu gurķi. Viss Jūsu ziņā.
Pagatavošana
120 min
1. Griežam kakla karbonādi 1cm biezās šķēlēs un kārtīgi "izklapējam". Sagriežam strēmelītēs burkānu, sieru, sīpolu un žāvēto speķi. Sasmalcinām ķiploku caur spiedi.
Tāpat kā redzams bildē, ņemam pa vienai izklapētai karbonādes šķēlei un veidojam rullīšus, apkaisot ar sāli, pipariem un iekšā ietinot burkānu, sīpolu, speķi, sieru un ķiploku.
Foto: Kristine Berga
2. Rullīšus nostiprinām ar koka irbulīšiem vai nosienam ar diegu. Pati izmantoju irbulīšus un bija ļoti ērti.
Foto: Kristine Berga
3. Kad rullīši gatavi, tad apbrūninam tos no visām pusēm uz pannas.
Foto: Kristine Berga
4. Kārtojam rullīšus cepamtraukā, pārkaisām ar sagrieztiem sīpoliem, lauru lapām, ja kādam vēl pietrūkst, tad arī ar sāli un pipariem. Tā, kā sāli un piparus nežēloju jau apkaisot karbonādi, tad mērcei tos vairs nepievienoju. Pārlejam ar karstu ūdeni un saldo krējumu, tieši tik daudz lai nosegtu rullīšus.
Foto: Kristine Berga
5. Liekam cepeškrāsnī 200 grādos uz 30- 40min. Pa vidam arī apgrozīju rullīšus un uz beigām pievienoju klāt ūdenī izšķīdinātus miltus, lai mērce būtu biezāka.
Tas arī viss! 👍

Lai labi garšo!

www.instagram.com/prieks_gatavot
Foto: Kristine Berga
Uz augšu