"Irbītes" jeb gaļas veltnīši

Kolekcijas: Fotorecepšu
Irbītes nu ir tāds īstens latviešu ēdiens. Un variācijas par to "īsto" un vienīgo recepti ir daudz. Tāpēc gatavojot tās varam izpausties un ļaut vaļu fantāzijai. Cūkgaļas vietā varat izmantot liellopu gaļu,tāpat kā pildīt ar žāvētām plūmēm, šampinjoniem, marinētu gurķi. Viss Jūsu ziņā.

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 kg cūkgaļas karbonāde
  • 300 g žāvēts speķis
  • 200 ml saldais krējums
  • 200 g siera
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploks
  • 1 šķipsna/s lauru lapas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s pipari

Pagatavošana

120 min.
  1. Griežam kakla karbonādi 1cm biezās šķēlēs un kārtīgi "izklapējam". Sagriežam strēmelītēs burkānu, sieru, sīpolu un žāvēto speķi. Sasmalcinām ķiploku caur spiedi.
    Tāpat kā redzams bildē, ņemam pa vienai izklapētai karbonādes šķēlei un veidojam rullīšus, apkaisot ar sāli, pipariem un iekšā ietinot burkānu, sīpolu, speķi, sieru un ķiploku.
    Griežam kakla karbonādi 1cm biezās šķēlēs un kārtīgi "izklap...
  2. Rullīšus nostiprinām ar koka irbulīšiem vai nosienam ar diegu. Pati izmantoju irbulīšus un bija ļoti ērti.
    Rullīšus nostiprinām ar koka irbulīšiem vai nosienam ar dieg...
  3. Kad rullīši gatavi, tad apbrūninam tos no visām pusēm uz pannas.
    Kad rullīši gatavi, tad apbrūninam tos no visām pusēm uz pan...
  4. Kārtojam rullīšus cepamtraukā, pārkaisām ar sagrieztiem sīpoliem, lauru lapām, ja kādam vēl pietrūkst, tad arī ar sāli un pipariem. Tā, kā sāli un piparus nežēloju jau apkaisot karbonādi, tad mērcei tos vairs nepievienoju. Pārlejam ar karstu ūdeni un saldo krējumu, tieši tik daudz lai nosegtu rullīšus.
    Kārtojam rullīšus cepamtraukā, pārkaisām ar sagrieztiem sīpo...
  5. Liekam cepeškrāsnī 200 grādos uz 30- 40min. Pa vidam arī apgrozīju rullīšus un uz beigām pievienoju klāt ūdenī izšķīdinātus miltus, lai mērce būtu biezāka.
    Tas arī viss! 👍

    Lai labi garšo!

    www.instagram.com/prieks_gatavot
    Liekam cepeškrāsnī 200 grādos uz 30- 40min. Pa vidam arī apg...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Leons Kimmelis 9. janvāris 14:01
Kādreiz tos sauca par rolmopšiem,cukgaļas vietā bija lielops,un pildījumā obligāti jāņem ļoti laba klona rupjmaize žāvēts speķis,sīpols,pārējais gandrīz kā Tavā receptē.Labu apetīti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi