Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni "Irbītes" jeb gaļas veltnīši

"Irbītes" jeb gaļas veltnīši

FOTO: Kristine Berga

Kolekcijas: Fotoreceptes
Irbītes nu ir tāds īstens latviešu ēdiens. Un variācijas par to "īsto" un vienīgo recepti ir daudz. Tāpēc gatavojot tās varam izpausties un ļaut vaļu fantāzijai. Cūkgaļas vietā varat izmantot liellopu gaļu,tāpat kā pildīt ar žāvētām plūmēm, šampinjoniem, marinētu gurķi. Viss Jūsu ziņā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 kg cūkgaļas karbonāde
  • 300 g žāvēts speķis
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g siera
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploks
  • 1 šķipsna/s lauru lapas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Griežam kakla karbonādi 1cm biezās šķēlēs un kārtīgi "izklapējam". Sagriežam strēmelītēs burkānu, sieru, sīpolu un žāvēto speķi. Sasmalcinām ķiploku caur spiedi.
    Tāpat kā redzams bildē, ņemam pa vienai izklapētai karbonādes šķēlei un veidojam rullīšus, apkaisot ar sāli, pipariem un iekšā ietinot burkānu, sīpolu, speķi, sieru un ķiploku.
    Griežam kakla karbonādi 1cm biezās šķēlēs un kārtīgi "izklap...

    FOTO: Kristine Berga

  2. Rullīšus nostiprinām ar koka irbulīšiem vai nosienam ar diegu. Pati izmantoju irbulīšus un bija ļoti ērti.
    Rullīšus nostiprinām ar koka irbulīšiem vai nosienam ar dieg...

    FOTO: Kristine Berga

  3. Kad rullīši gatavi, tad apbrūninam tos no visām pusēm uz pannas.
    Kad rullīši gatavi, tad apbrūninam tos no visām pusēm uz pan...

    FOTO: Kristine Berga

  4. Kārtojam rullīšus cepamtraukā, pārkaisām ar sagrieztiem sīpoliem, lauru lapām, ja kādam vēl pietrūkst, tad arī ar sāli un pipariem. Tā, kā sāli un piparus nežēloju jau apkaisot karbonādi, tad mērcei tos vairs nepievienoju. Pārlejam ar karstu ūdeni un saldo krējumu, tieši tik daudz lai nosegtu rullīšus.
    Kārtojam rullīšus cepamtraukā, pārkaisām ar sagrieztiem sīpo...

    FOTO: Kristine Berga

  5. Liekam cepeškrāsnī 200 grādos uz 30- 40min. Pa vidam arī apgrozīju rullīšus un uz beigām pievienoju klāt ūdenī izšķīdinātus miltus, lai mērce būtu biezāka.
    Tas arī viss! 👍

    Lai labi garšo!

    www.instagram.com/prieks_gatavot
    Liekam cepeškrāsnī 200 grādos uz 30- 40min. Pa vidam arī apg...

    FOTO: Kristine Berga

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas