Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pankūkas ar sirds un plaušu pildījumu

Foto: Virtuve diviem
Šīm pankūkām galvenais ir pildījums. Pat nav tādas konkrētas receptes uz gramiem, bet mēģināšu visu uzrakstīt. Pats galvenais, izmantojamie subprodukti!
Pagatavošana
80 min
1. Gatavo pankūku mīklu. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un sāli. Putojot pielej verdošu ūdeni.
2. Turpinot putot, ieber miltus. Tad pievieno dzēstu sodu (uz 0,5 t.k sodas uzpilina pāris piles citronu un pielej pie kopējās masas).
3. Turpina putot un pielej pienu un eļļu. Ļauj mīklai nedaudz pastāvēt.
4. Pērk liellopa plaušu un sirdi. Nekādas citas gaļas! Liek katlā, puto. Liek klāt garšvielas, sagrieztu sīpolu, selerijas sakni un vāra, līdz gaļa mīksta.
5. Ņem gaļu ārā no katla, atdzesē mazliet, sagriež gabalos un samaļ.
6. Pievieno klāt maltus piparus, sāli pēc garšas un smalki sagrieztu sīpolu. Visu labi samaisam. Jums sanākusi pasausa, irdena maltas gaļas masa. Jāpanāk, lai masa būtu vilkana un pietiekoši mitra, kura liptu labi kopā, tāpēc pievieno gaļas masai buljonu, kurā vārījās plauša un sirds, līdz tā ir pietiekoši mitra.
7. Pankūkas apcep tikai no vienas puses.
Foto: Virtuve diviem
8. Apceptās pankūkas puses vidū liek pildījumu un brīvās malas pārloka pāri.
Foto: Virtuve diviem
9. Pildītās pankūkas liek uz pannas un cep no abām pusēm, līdz tās smuki brūnas.
Foto: Virtuve diviem
10. Tas ir labāks par jebko! Iesaku, izmēģiniet, varbūt arī jums tās kļūs par iecienītākajām pankūkām.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu