Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kūka "Daudz laimes, Latvija! "

2019. gada 15. novembris
Foto: Kristine Berga
Pagatavošana
300 min
1. Gatavojam pamatni. Saberžam cepumus smalkās drupatās un pievienojam izkausētu sviestu. Izmīcam līdz izveidojas viendabīga masa un klājam iekšā formā.
2. Pirmā krēmsiera kārta. 200g saldā krējuma sakuļam putukrējumā, pievienojam cukuru pēc garšas (pievienoju nedaudz vairāk cukura, kā parastam putukrējumam, lai vēlāk "nomāktu" nedaudz krēmsiera skābumu). Putukrējumu jaucam kopā ar 300g krēmsiera. Iemaisām masai klāt arī ēdamkaroti biešu sulas, lai veidotos koši rozā krāsa.
Paralēli uzbriedinam 25g želatīna nelielā daudzumā aukstā ūdens. Kad želatīns ir uzbriedis, tad liekam to karstā ūdens peldē. Kad esam ieguvuši vienmērīgi izšķīdinātu želatīnu, tad pievienojam to putukrējuma un krēmsiera masai. Es to iemaisīju ar mikseris un vislēnāko ātrumu. Klājam iekšā formā un liekam ledusskapī.
3. Otrā krēmsiera kārta. Kamēr gaidām līdz ledusskapī ievietotā masa formā kļūst stingra, tikmēr gatavojam otru kārtu.
Ņemam atlikušo saldo krējumu un krēmsieru, un darām visu tieši tāpat kā iepriekš, tikai biešu sulas vietā pievienojam 1 ēdamkaroti kokosriekstu skaidiņas. Pievienojam želatīnu un liekam atkal formā, virsū pirmajai kārtai (pie nosacījuma, ka pirmā kārta ir tiešām stingra un masas nevar sajaukties kopā).
Liekam ledusskapī.
4. Virskārta. Ņemam jāņogu želeju un pievienojam pavisam nedaudz želatīna. Nobeidzam kūkas virskārtu ar želejas kārtu. Ieliekam uz 20min ledusskapī.
Dekorējam pēc katra paša vēlmes. 🇱🇻
Lai labi garšo!
Foto: Kristine Berga
Uz augšu