Ātrā zupa ar malto gaļu

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 400 g maltā gaļā
  • 3-4 kartupeļi
  • 4-5 burkāni
  • 2-3 sīpoli
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Pāris daiviņas ķiploka
  • Taukvielas cepšanai
  • 2-3 l ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Sasmalcina sīpolus un sarīvē burkānus, kartupeļus var paspēt nomizot un sagriezt procesa gaitā, tas ļauj ietaupīt laiku.
    Sasmalcina sīpolus un sarīvē burkānus, kartupeļus var paspēt...
  3. Gaļu liek apmēram 2-3 litros auksta vai remdena ūdens un izšķīdina, lai nav kunkuļi. Ūdens daudzums atkarīgs no tā,cik daudz gaļas. Liek vārīties.
    Gaļu liek apmēram 2-3  litros auksta vai remdena ūdens un iz...
  4. Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus, neaizmirstot pievienot mazliet sāls.
    Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus, neaizmirstot pievieno...
  5. Apcep arī sīpolus.
    Kamēr sīpoli un burkāni cepas, neaizmirst pieskatīt un, laiku pa laikam, apmaisīt gaļu, lai neveidojas kunkuļi.
    Apcep arī sīpolus.
Kamēr sīpoli un burkāni cepas, neaizmirs...
  6. Tā kā zupā būs mazi maltās gaļas gabaliņi, tad, protams, vesels pipars būtu traki,
    tāpēc visas garšvielas, kādu stundu iepriekš novāru atsevišķi, kopā ar sāli, un kad ievilcies to visu nokāšu caur sietiņu.
    Var izmanot arī speciālos sietiņus garšvielām.
    Tā kā zupā būs mazi maltās gaļas gabaliņi, tad, protams, ves...
  7. Tā kā gaļa vārās, kamēr sīpoli un burkāni cepas, apmēram 5-6 minūtes, laiku neuzņemu, bet nu apmēram tā, kad sīpoli un burkāni apcepti, tos liek klāt gaļai, pievieno arī garšvielas, vai nu kā es, iepriekš sagatavotās, vai var speciālā garšvielu maisiņā - katrā ziņā gaumes jautājums. Pagaršo, vai pietiek sāls.

    Visu vāra apmēram 5-7 minūtes. Tikmēr var nomizot un sagriezt kartupeļus.
    Tā kā gaļa vārās, kamēr sīpoli un burkāni cepas, apmēram 5-6...
  8. Pievieno kartupeļus un vāra, kamēr tie gatavi. Izslēdz plīti un ļaujam zupai pāris minūtes atpūsties.
    Pievieno kartupeļus un vāra, kamēr tie gatavi. Izslēdz plīti...
  9. Var pasniegt ar krējumu, bet no pieredzes zinu, ka zupa ir diezgan trekna un papildus krējums neprasās.

    Lai labi garšo!
    Var pasniegt ar krējumu, bet no pieredzes zinu, ka zupa ir d...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi