Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Baltās šokolādes un laima kūka

Baltās šokolādes un laima kūka

FOTO: Renāte Petrauska

Baltā šokolāde un laims - eleganta kombinācija, īpaši tad, ja tas viss apvienojas siera kūkā!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

12
porcijas
  • Pamatnei:
  • 300 g Selgas cepumi
  • 100 g sviesta
  • 3 ēd. k. brūnais cukurs
  • Pildījumam:
  • 600 g baltā šokolādes kuvertūra
  • 1 l saldā krējuma
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 2 tējk. rīvēta laima miza
  • 2 laimu sula
  • Kūkas virspuse
  • 3 tējk. rīvēta laima miza
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

350 min.
  1. Pamatne: sasmalcina cepumus un pievieno brūno cukuru un izkausētu sviestu. Visu samaisa kopā un izklāj cepamajā formā (24cm/diametra) veidojot arī mazas apmalītes. Liek cepties 185° uz 10 minūtēm.
  2. Pildījums: visu liek bļodā (izņemot laima sulu, to pievieno kausēšanas beigās) un kausē ūdens peldē, maisot līdz viendabīgai masai. Noņem no peldes un noliek atdzesēties, līdz mazliet sabiezē.
  3. Tad lej formā uz ceptās pamatnes. Pa virsu pārkaisa rīvēta laima mizu.
  4. Liek ledusskapi vismaz uz 5 stundām, bet visslabāk uz nakti.

    Lai labi garšo!
    Liek ledusskapi vismaz uz 5 stundām, bet visslabāk uz nakti....

    FOTO: Renāte Petrauska

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena kēkss

Biezpiena kēkss

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas