Baltās šokolādes un laima kūka

Sastāvdaļas

12
porcijas
  • Pamatnei:
  • 300 g Selgas cepumi
  • 100 g sviests
  • 3 ēd. k. brūnais cukurs
  • Pildījumam:
  • 600 g baltā šokolādes kuvertūra
  • 1 l saldais krējums
  • 100 g sviests
  • 100 g cukurs
  • 2 tējk. rīvēta laima miza
  • 2 laimu sula
  • Kūkas virspuse
  • 3 tējk. rīvēta laima miza

Pagatavošana

350 min.
  1. Pamatne: sasmalcina cepumus un pievieno brūno cukuru un izkausētu sviestu. Visu samaisa kopā un izklāj cepamajā formā (24cm/diametra) veidojot arī mazas apmalītes. Liek cepties 185° uz 10 minūtēm.
  2. Pildījums: visu liek bļodā (izņemot laima sulu, to pievieno kausēšanas beigās) un kausē ūdens peldē, maisot līdz viendabīgai masai. Noņem no peldes un noliek atdzesēties, līdz mazliet sabiezē.
  3. Tad lej formā uz ceptās pamatnes. Pa virsu pārkaisa rīvēta laima mizu.
  4. Liek ledusskapi vismaz uz 5 stundām, bet visslabāk uz nakti.

    Lai labi garšo!
    Liek ledusskapi vismaz uz 5 stundām, bet visslabāk uz nakti....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi