Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas un ķirbja karijs

2019. gada 6. novembris
Indijas garšu iedvesmots, vistas gaļas un ķirbju karijs – lieliska ideja ātrām vakariņām. Kokosu piena krēmīgums piešķirs lielisku tekstūru un maigi saldenu garšu. Pateicoties saskaņotajām garšvielām, šis ēdiens būs ar meistarīgu asumiņu un mazliet jūtamu citrona noti.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
45 min
1. Vistas gaļu sagriež kubiņos.
2. Izspiež ķiploku. Samaisa ar citrona sulu, pipariem, karija pastu, eļļu. Pārlej vistas gaļu. Atstāj marinēties vismaz 15-30 minūtes istabas temperatūrā.
3. Ķirbi un papriku sagriež vidēja izmēra kubiņos.
4. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, ieber papriku un ķirbi. Maisot apcep vismaz 4 minūtes, līdz dārzeņi kļūs nedaudz mīksti.
5. Pavirza dārzeņus uz pannas vienu pusi. Ieliek vistas gaļas gabaliņus un apcep dažas minūtes no abām pusēm.
6. Pielej kokosriekstu pienu, buljonu un zivs mērci (ja izmantojat), samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un uz mērenas uguns pasautē vēl dažas minūtes.
7. Pagaršo, vai garša šķiet laba. Ja vēlaties vairāk asuma, var pievienot vēl nedaudz karija pastas (pirms tam to iemaista nelielā daudzumā ūdens vai buljona, lai labāk izšķīstu). Ja vēlaties sāļāku garšu, pievieno vēl zivs mērci vai sāli. Ja trūkst skābuma, piespiež vēl nedaudz laima sulas.

Pasniedz ar vārītiem rīsiem, koriandra lapiņām, sagrieztiem asajiem pipariem.

Labu apetīti!
Foto: FRANKE
Uz augšu