Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļa katliņā ar tomātiem un rīsiem

2019. gada 5. novembris
Tomāti, baziliks un vistas gaļa – ideāla kombinācija. Šajā sautējumā vadošā nots ir tomātiem – to garša ir intensīva un sulīga. Tos papildina smaržīgais baziliks, bet sātīgumu piešķir vistas gaļa ar gardā ādiņa – un tas viss vienā katliņā!
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
75 min
1. Vistas kājas var sadalīt katru uz pusēm.
2. Eļļu samaisa ar smalcinātu ķiploka daiviņām un saldās paprikas pulveri. Ar šo marinādi ierīvē vistas gabalus. Atstāj marinēties uz pāris stundām (vislabāk pa nakti) ledusskapī.
3. Kārtīgi uzkarsētā pannā ieliek vistas gaļu. Apcep uz lielas uguns 5 minūtes no katras puses, lai apgrauzdētos ādiņa. Vistas gaļu izņem no pannas un ļauj atpūsties.
4. Tajā pašā pannā apcep smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūs nedaudz mīksts. Pievieno saldās paprikas pulveri un vēl nedaudz apcep, līdz jūtama patīkama smarža.
5. Pievieno tomātu pastu, pieber bazilika lapiņas, pielej tomātu pastu, pieber rīsus, pielej buljonu. Pa virsu uzliek apcepto vistas gaļu.
6. Nosedz ar vāku un uz lēnas uguns sautē 50-60 minūtes.
7. Novērtē sautējuma biezumu. Ja vēlies biezāku, pasautē vēl aptuveni 10 minūtes, nenosedzot ar vāku, lai izgarotu šķidrums (vēro, lai nepiedeg).
Pasniedzot ēdienu, tam uzber svaigas bazilika lapiņas.

Labu apetīti!
Foto: FRANKE
Uz augšu