Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas gaļa katliņā ar tomātiem un rīsiem

Tomāti, baziliks un vistas gaļa – ideāla kombinācija. Šajā sautējumā vadošā nots ir tomātiem – to garša ir intensīva un sulīga. Tos papildina smaržīgais baziliks, bet sātīgumu piešķir vistas gaļa ar gardā ādiņa – un tas viss vienā katliņā!
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2 vistu kājas
  • 400 g tomātu pasta
  • 300 ml buljons
  • 80 g rīsi
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • Garšvielas vistas gaļai
  • Sāl pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Svaigs baziliks
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Vistas kājas var sadalīt katru uz pusēm.
  2. Eļļu samaisa ar smalcinātu ķiploka daiviņām un saldās paprikas pulveri. Ar šo marinādi ierīvē vistas gabalus. Atstāj marinēties uz pāris stundām (vislabāk pa nakti) ledusskapī.
  3. Kārtīgi uzkarsētā pannā ieliek vistas gaļu. Apcep uz lielas uguns 5 minūtes no katras puses, lai apgrauzdētos ādiņa. Vistas gaļu izņem no pannas un ļauj atpūsties.
  4. Tajā pašā pannā apcep smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūs nedaudz mīksts. Pievieno saldās paprikas pulveri un vēl nedaudz apcep, līdz jūtama patīkama smarža.
  5. Pievieno tomātu pastu, pieber bazilika lapiņas, pielej tomātu pastu, pieber rīsus, pielej buljonu. Pa virsu uzliek apcepto vistas gaļu.
  6. Nosedz ar vāku un uz lēnas uguns sautē 50-60 minūtes.
  7. Novērtē sautējuma biezumu. Ja vēlies biezāku, pasautē vēl aptuveni 10 minūtes, nenosedzot ar vāku, lai izgarotu šķidrums (vēro, lai nepiedeg).
    Pasniedzot ēdienu, tam uzber svaigas bazilika lapiņas.

    Labu apetīti!
    Novērtē sautējuma biezumu. Ja vēlies biezāku, pasautē vēl ap...

    FOTO: FRANKE

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas