Snickers siera kūka

2019. gada 5. novembris
Foto: Strazdiņa Ieva
Man liekas, ka siera kūka ir viena no visvieglāk pagatavojamajām kūkām un garām aizšaut nekad nevar.
Ja Tev garšo Snickers, sāļā karamele, oreo cepumi un vispār siera kūka, tad šī recepte ir priekš Tevis! :) Iepriecini sevi un savus mīļos. Brīdinu - kūka ir kalorijām bagāta un salda! :)
Pagatavošana
500 min
1. Lai ieekonomētu laiku, izkausē šokolādi jau pašā sākumā, lai paspēj atdzist, pirms likšanas klāt krēmsiera masai. Uzsilda saldo krējumu, pievieno to sasmalcinātai šokolādei. Pagaida minūti un visu rūpīgi samaisa.
2. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180°C. Formu iesmērē ar sviestu, ja grib var ielikt formas apakšā cepampapīru. Formai apkārt rūpīgi apliek foliju. Blenderī liek cepumus, sasmalcina smalki. Liek bļodā. Tikmēr citā bļodā izkausē sviestu, pārlej pāri cepumiem, visu rūpīgi samaisa un ber iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzina cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava, liek 10 minūtes cepties.
3. Izņem no cepeškrāsns un pāri pārber sagrieztu vienu lielo iepakojumu ar smalki sagrieztiem Snickers gabaliņiem.
4. Krēmsieru sajauc ar cukuru, aptuveni 3 minūtes maisa ar mikseri, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno krējumu un vaniļas ekstraktu, samaisa visu. Pievieno pa vienai olai, lēni samaisa, līdz visa ola ir sajaukusies, bet ne ilgāk, nevajag masu pārmikserēt. Sadala visu masu divās bļodās.
5. Pievieno vienai bļodai zemesriekstu sviestu, rūpīgi samikserē visu kopā. Otrai bļodai pievieno izkausēto šokolādi un samikserē vai samaisa kopā.
6. Pārlej pāri abas masas cepumu masai. Lietojot nazi, samaisa abas masas kopā, nav vērts ļoti uz to iespringt, jo viss sacepsies kopā un nekāds raksts neizveidosies, vienkārši rūpīgi samaisa, neskarot cepumu masu, lai abas masas ir viscaur kūkai.
7. Ieliek formu lielajā cepeškrāsns formā, kur parasti cep plātsmaizes, ielej verdošu ūdeni, aptuveni 2 cm (lai kūka cepoties būtu mitra, kā arī cepšanās laikā, lai nesaplaisātu). Folija pasargā no tā, lai ūdens neiekļūtu formas iekšienē.
8. Kūku cep aptuveni 55-70 minūtes. Izslēdz krāsni. Pēc kādām 5 minūtēm atver durtiņas vaļā un atstāj kūku stundu vēl cepeškrāsnī, pēcāk izņem ārā un atstāj atdzist istabas temperatūrā. Pēcāk vismaz 6h, lai ir ledusskapī, vislabāk cept pirms pasākuma iepriekšējā vakarā. Kūka celsies uz augšu, nevajag satraukties, pēcāk viņa "atkrīt" atpakaļ un viss ir kārtībā.
9. Izņemot ārā no formas, dekorēt var pēc sirds patikas. Es uztaisīju sāļo karameli, apgrauzdēju riekstus un sagriezu pa virsu Snickers + šokolādes mērci pārlēju nedaudz pāri.

Lai labi garšo!
Foto: Strazdiņa Ieva
Uz augšu