Creme caramel

2019. gada 5. novembris
Vien dažas sastāvdaļas un pasakaini gards karameles pudiņš ir gatavs. Lai arī var šķist, ka daudz darba, bet patiesībā – viss ir ļoti vienkārši un viegli. Šo desertu iespējams gatavot mazos trauciņos vai vienā lielākā traukā.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
60 min
1. Katlā viegli sakuļ olas un olu dzeltenumus. Jāsakuļ tikai nedaudz, lai samaisītos olu baltumi ar dzeltenumiem.
2. Pielej kondensēto pienu un parasto pienu, vaniļas esenci. Visu samaisa.
3. Katlā izkausē cukuru. Pagaida līdz tas sāks apbrūnēt un iegūs zeltainu nokrāsu.
4. Dažas reizes pielej karstu ūdeni. Uzmanīgi, cukurs putos un var tašķīties. Maisa, līdz iegūst vienmērīgu masu.
5. Iegūto karameles cukuru ielej cepšanas traukā. Pasveriet uz visām pusēm, lai karamele vienmērīgi izklājas pa visu trauka virsmu.
6. Olu masu ielej cepšanas traukā pa virsu karamelei. Izmanto 17 cm diametra trauku. Var izmantot arī pudiņam paredzētus mazus keramikas trauciņus.
7. Trauku ievieto cepeškrāsnī uz restītēm un ieslēdz tvaika funkciju. Cep 40 minūtes 100 C grādu temperatūrā. Ja cepeškrāsnī nav šādas funkcijas, pielej ūdeni, nosedz cepšanas trauku un cep 45 minūtes 160 C grādu temperatūrā. Ja cepsiet mazos trauciņos, tad cepeškrāsnī ar tvaiku funkciju cepšanas laiks būs aptuveni 15 minūtes, bet parastā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.
8. Deserts ir izcepts, kad, pakustinot trauciņu, krēma iekšpuse nedaudz kustās, bet vairs nav šķidra. Pēc izņemšanas ļaut atdzist.
9. Nosedz ar pārtikas plēvi un atstāj ledusskapī uz nakti.

10. Nākamajā dienā ar nazi uzmanīgi atdala pudiņu no cepšanas trauka malām. Uzliek virsū šķīvi un ar strauju kustību apgriež otrādi, tā pudiņš nokritīs uz šķīvja, bet karameles slānis būs virspusē.

Lai labi garšo!
Foto: FRANKE
Uz augšu