Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kēksiņi ar šokolādes krēmu un ogu pildījumu

2019. gada 4. novembris
Foto: Strazdiņa Ieva
Cupacakes (tējas kūciņas, mazkūciņas, kēksiņi, sauciet kā gribiet)! Man ļoti patīk viņus taisīt, jo tā uzreiz ir maza minī kūciņa, ko var viegli apēst un ļauties kārdinājumam un vēl vienu apēst.
Šie ir manis pārbaudīts variants ļoti daudz reizes, nekad neesmu vīlusies un arī visiem pārējiem vienmēr ir garšojis, jo, kā, lai negaršo šokolādes krēms, kas pats par sevi ir dievīgi gards!
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo cupcakes formiņas, saliek papīrīšus iekšā, ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
2. Uztaisa espreso kafiju (ļauj ievilkties). Kakao, sasmalcinātu šokolādi aplej ar karstu kafiju (protams, bez biezumiem), samaisa un noliek malā.
3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri.
4. Eļļu, olas, cukuru un kakao masu samaisa kopā, tad pievieno miltu masu.
5. Mazā bļodiņā sajauc etiķi ar sodu, iemaisa gatavajā masā.
6. Cep aptuveni 17-19 minūtes.
7. Ķiršus, cukuru, ūdeni liek karsēties uz vidējas liesmas, vāra kamēr ķirši kļūst mīksti. Kartupeļu cieti samaisa ar 2 ēd. k auksta ūdens, lēnām lej klāt ķiršu masai, pakarsē kādu minūti un liek atdzesēties.
8. Ūdeni ar cukuru liek karsēties, tikmēr jau puto olu dzeltenumus līdz tie kļūst gaiši. Lēnām lej klāt sīrupu, puto tik ilgi kamēr masa kļuvusi gaiša, krēmīga un masā trīskāršojusies,tad pamazām pievieno sviestu, puto dažas minūtes un tad pievieno izkausēto šokolādi un krēmsieru, voilā, krēms gatavs!
9. Aveņu sezonā es cepjot kēksiņam pievienoju vairākas avenes un dekorēju ar avenēm. Pēdejā reizē kēksa vidiņus ņēmu ārā ar krēma uzgali (ļoti ērti), pildīju ar kausētu šokolādi, 3 ķiršiem no ievārījuma un atkal pa virsu kausēto šokolādi, līdz viss caurums aizpildīts - ļoti gardi!

Lai lai garšo!
Foto: Strazdiņa Ieva
Uz augšu