Šokolādes kēksiņi ar šokolādes krēmu un ogu pildījumu

Cupacakes (tējas kūciņas, mazkūciņas, kēksiņi, sauciet kā gribiet)! Man ļoti patīk viņus taisīt, jo tā uzreiz ir maza minī kūciņa, ko var viegli apēst un ļauties kārdinājumam un vēl vienu apēst.
Šie ir manis pārbaudīts variants ļoti daudz reizes, nekad neesmu vīlusies un arī visiem pārējiem vienmēr ir garšojis, jo, kā, lai negaršo šokolādes krēms, kas pats par sevi ir dievīgi gards!

Sastāvdaļas

15
porcijas
  • Šokolādes pamatnei
  • 100 g tumšā šokolāde
  • 50 g kakao
  • 180 ml karsts ūdens + espreso
  • 100 g milti
  • 150 g cukurs
  • 1/2 tējk. soda
  • 100 ml eļļa
  • 2 olas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 tējk. ābolu etiķis
  • Ķiršu pildījums
  • 400 g svaigi vai saldēti ķirši
  • 3 ēd. k. cukurs
  • 4 ēd. k. ūdens
  • 1 ēd. k. kartupeļu vai kukurūzas milti
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • Krēms
  • 40 g cukurs
  • 60 ml ūdens
  • 4 olu dzeltenumi
  • 200 g sviests
  • 100 g krēmsiers
  • 100 g šokolāde

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavojam cupcakes formiņas, saliekam papīrīšus iekšā, ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem.
  2. Uztaisa espreso kafiju (ļauj ievilkties). Kakao, sasmalcinātu šokolādi aplej ar karstu kafiju (protams, bez biezumiem), samaisa un noliek malā.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri.
  4. Eļļu, olas, cukuru un kakao masu samaisa kopā, tad pievieno miltu masu.
  5. Mazā bļodiņā sajauc etiķi ar sodu, iemaisa gatavajā masā.
  6. Cep aptuveni 17-19 minūtes.
  7. Ķiršus, cukuru, ūdeni liek karsēties uz vidējas liesmas, vāra kamēr ķirši kļūst mīksti. Kartupeļu cieti samaisa ar 2 ēd. k auksta ūdens, lēnām lej klāt ķiršu masai, pakarsē kādu minūti un liek atdzesēties.
  8. Ūdeni ar cukuru liek karsēties, tikmēr jau puto olu dzeltenumus līdz tie kļūst gaiši. Lēnām lej klāt sīrupu, puto tik ilgi kamēr masa kļuvusi gaiša, krēmīga un masā trīskāršojusies,tad pamazām pievieno sviestu, puto dažas minūtes un tad pievieno izkausēto šokolādi un krēmsieru, voilā, krēms gatavs!
  9. Aveņu sezonā es cepjot kēksiņam pievienoju vairākas avenes un dekorēju ar avenēm. Pēdejā reizē kēksa vidiņus ņēmu ārā ar krēma uzgali (ļoti ērti), pildīju ar kausētu šokolādi, 3 ķiršiem no ievārījuma un atkal pa virsu kausēto šokolādi, līdz viss caurums aizpildīts - ļoti gardi!
    Aveņu sezonā es cepjot kēksiņam pievienoju vairākas avenes u...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi