Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Cīsiņu mūmijas Halovīnam

Vēlies Helovīna tematisko ballīti ar īpašām uzkodām? Ir varianti!
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
2. Uz darba virsmas uzber nedaudz miltus, liek kārtaino mīklu un to plāni izrullē.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
3. Kad mīkla izrullēta, to sagriež plānās strēmelītēs.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Mīkla nepieciešama cīsiņu ietīšanai.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
5. Ņem cīsiņu un ap to rūpīgi aptin vairākas mīklas trēmeles, bet atsātj brīvu vietu acīm.
Šādi jānotin visi cīsiņi, īpašu uzmanību pievērsot vietām, kur sākts tīt un kur savienojas mīklas strēmeles - lai tās cepšanas procesa laikā neatlīp.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
6. Visus cīsiņus liek uz pannas, kas paredzēta cepeškrāsnij un cep vidēji 12-15 minūtes iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos. Mīklai jāuzpūšas un jākļūst zeltainai.
7. Izceptos cīsiņus ņem ārā no krāsns, ar kečupa palīdzību pielīpē katram cīsiņam divas acis.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
8. Pasniedz ar to pašu kečupu vai citām mērcītēm pēc izvēles.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
9. Lai labi garšo!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu