Izcila, rudenim piestāvoša maltīte. Krāsas un garšas atbilst. Ja nav nepieciešams, lai maltīte būtu vegāna, var izmantot klaisko kazas sieru un parmezānu.
Pagatavošana
80 min
1. Ķirbi pārgriež uz pusēm, izgrebj sēklas.
2. Aplej ar eļļu un cep 180 grādos 45 minūtes.
3. Kad ķirbis gatavs, izgrebj tā mīkstumu un saglabā.
4. Nelielā taukvielu daudzumā apcep sagrieztu sīpolu. Tad pievieno sasmalcinātu čili piparu, salvijas lapiņas, timiānu, sāli un sēnes. Visu kopā apcep.
5. Tad pārlej ar buljonu, pievieno iepriekš novārītu prosu, izgrebto ķirbja mīkstumu, saulespuķu sēkliņas vegānisk kazas un parmezāna sieru (pusi), piparus. Apcep, līdz visas garšas sajaukušās.
6. Pagatavoto masu pilda ķirbja pusītēs, uzber atlikušo parmezanu un liek krāsnī uz 15 minūtēm 190 grādos.