1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Spoki.lv
2. Sīpolu sagriez 2x2cm palielos kubikos.
Foto: Spoki.lv
3. Burkānu sagriež ripiņās.
Foto: Spoki.lv
4. Gaļu sagriež palielos, 3x3 cm kubikos.
Foto: Spoki.lv
5. Uzkarsē katliņā taukvielas. Liek visu cepties, ik pa laikam apmaisa. Re, jau sabrūnējis.
Foto: Spoki.lv
6. Met klāt gaļas gabalus. Man te pāris ribas ar gadījušās. Kad viss apcepies...
Foto: Spoki.lv
7. Lej klāt ūdeni tik daudz, lai pārsegtu gaļu un garšvielas: koriandru, graudu piparus, smaržīgos piparus, čillī.
Foto: Spoki.lv
8. Ieteikums: Lai garšvielas nepeldētu pa visu zosti, vienkārši paņemam tīru lupatiņu un visas satinam iekšā, bet, kad gatavošana būs beigusies, sainīti izņem ārā.
Foto: Spoki.lv
9. Uz lēnas uguns visu šito sautē aptuveni pusotru stundu, ieteicams pa laikam paprovēt, vai gaļa mīksta, viegli sakožama, nevis košļājama.
10. Ķiplokus metam blenderī (var izmantot vienkārši ķiploku spiedi vai smalki sakapāt ķiploku. Ja izmanto blenderi, tad ķiplokiem pievieno mazliet ūdens un sablenderē, tā ķiploka sīvums būs izteiktāks.
Foto: Spoki.lv
11. Tomātu pastu apcep uz pannas, mazliet pievienojot taukvielas.
Tad pievieno sablenderētus ķiplokus, 1 ēd.k sojas mērci, 1 ēd.k. Vorčesteras mērci, brūno cukuru pēc garšas un visu mazliet vēl pakarsē.
Foto: Spoki.lv
12. Kad jau gaļa izsautējusies mīksta, pievieno pa pārītim lauru lapu.
Foto: Spoki.lv
13. Pievieno apcepto biezeni ar garšvielām un pasautē vēl kādas 15 minūtes. Pašās beigās noregulē sāls daudzumu, uzmet vāku un notur kādas 10 minūtes.
Foto: Spoki.lv
14. Man vislabāk garšo pasniegts ar kartupeļu biezeni, ceptiem kartupeļiem vai pastu.
Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv