Sātīgais cūkgaļas gulašs

Laiks taču vienreiz pagatavot kārtīgu stūķi. Ēdiens nebūs no tiem vienkāršākajiem, bet ir taču jauki apzināties, ka beigas sanāks makten smeķīgas.
Receptes autors: Cigors7

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 250 g tomātu pastas
  • Brūnais cukurs
  • Koriandra graudi
  • Melnie graudu pipari
  • Smaržīgie pipari
  • 1 čilli vai kaltētie čilli pipari
  • Vorčesteršīras mērce
  • Lauru lapas
  • Gaišā sojas mērce
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Sīpolu sagriez 2x2cm palielos kubikos.
    Sīpolu sagriez 2x2cm palielos kubikos.
  3. Burkānu sagriež ripiņās.
    Burkānu sagriež ripiņās.
  4. Gaļu sagriež palielos, 3x3 cm kubikos.
    Gaļu sagriež palielos, 3x3 cm kubikos.
  5. Uzkarsē katliņā taukvielas. Liek visu cepties, ik pa laikam apmaisa. Re, jau sabrūnējis.
    Uzkarsē katliņā taukvielas. Liek visu cepties, ik pa laikam...
  6. Met klāt gaļas gabalus. Man te pāris ribas ar gadījušās. Kad viss apcepies...
    Met klāt gaļas gabalus. Man te pāris ribas ar gadījušās. Kad...
  7. Lej klāt ūdeni tik daudz, lai pārsegtu gaļu un garšvielas: koriandru, graudu piparus, smaržīgos piparus, čillī.
    Lej klāt ūdeni tik daudz, lai pārsegtu gaļu un garšvielas: k...
  8. Ieteikums: Lai garšvielas nepeldētu pa visu zosti, vienkārši paņemam tīru lupatiņu un visas satinam iekšā, bet, kad gatavošana būs beigusies, sainīti izņem ārā.
    Ieteikums: Lai garšvielas nepeldētu pa visu zosti, vienkārši...
  9. Uz lēnas uguns visu šito sautē aptuveni pusotru stundu, ieteicams pa laikam paprovēt, vai gaļa mīksta, viegli sakožama, nevis košļājama.
  10. Ķiplokus metam blenderī (var izmantot vienkārši ķiploku spiedi vai smalki sakapāt ķiploku. Ja izmanto blenderi, tad ķiplokiem pievieno mazliet ūdens un sablenderē, tā ķiploka sīvums būs izteiktāks.
    Ķiplokus metam blenderī (var izmantot vienkārši ķiploku spie...
  11. Tomātu pastu apcep uz pannas, mazliet pievienojot taukvielas.
    Tad pievieno sablenderētus ķiplokus, 1 ēd.k sojas mērci, 1 ēd.k. Vorčesteras mērci, brūno cukuru pēc garšas un visu mazliet vēl pakarsē.
    Tomātu pastu apcep uz pannas, mazliet pievienojot taukvielas...
  12. Kad jau gaļa izsautējusies mīksta, pievieno pa pārītim lauru lapu.
    Kad jau gaļa izsautējusies mīksta, pievieno pa pārītim lauru...
  13. Pievieno apcepto biezeni ar garšvielām un pasautē vēl kādas 15 minūtes. Pašās beigās noregulē sāls daudzumu, uzmet vāku un notur kādas 10 minūtes.

    Pievieno apcepto biezeni ar garšvielām un pasautē vēl kādas...
  14. Man vislabāk garšo pasniegts ar kartupeļu biezeni, ceptiem kartupeļiem vai pastu.

    Labu apetīti!
    Man vislabāk garšo pasniegts ar kartupeļu biezeni, ceptiem k...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Kaspars Veidenbaums 24. oktobris 21:08
Domu gajiens jau ir pareizs,par garsvielam katram sava gaume,tikai kapec pie galas zivs(vordsira merce)?bet ja darzenu daudzumu palielinatu un pievienotu papriku un katru sastavdalu atseviski apceptu,tad butu gandriz ideali....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi