Kamēr vēl āboli ir sevī uzkrājuši vasaras un saules enerģiju, izmēģini šo recepti.
Pagatavošana
60 min
1. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Katlā ar biezu apakšu pārliek ābolus, pievieno sīrupu un karsē, līdz āboli kļūst mīksti. Seko, lai āboli neizjūk.
2. Kartupeļu cieti izšķīdina aukstā ūdenī un tievā strūkliņā pielej āboliem visu laiku maisot. Uguni izslēdz, kad masa sabiezē. Atdzesē.
3. Mīklu atlaidina, viegli izrullē un ieklāj formā, ar pirkstiem piespiežot mīklu gar formas malām. Mīklu vairākās vietās sadur ar dakšu.
4. Uz mīklas kārto ābolu pildījumu un pārkaisa ar cukuru.
5. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 25 - 30 minūtes. Pirms pasniegšanas tarti atdzesē.