Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

2019. gada 1. oktobris
Foto: Receptes.lv
Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe.
Pagatavošana
45 min
1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
2. Divās mazās vai vienā lielā pannā liek cepties dārzeņus. Vienā pannā vai pannas daļā liek ķirbi, burkānus un ķiplokus, otrā – sīpolu un bietes.
3. Uzlej eļļu, uzber timiānu, sāli, piparus un samaisa. Vispirms maisa ķirbja pusi un tikai tad biešu daļu (to dara atsevišķi, lai visi produkti nesakrāsotos – ja sāk ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī).
Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs.
4. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, ķirbi sablendē.
5. Katlu ar ūdeni liek uz uguns un, visu laiku maisot, ieber polentu. Kad polenta gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu samaisa.
6. Liek traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un atlikušo sieru. Pasniedz.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu