Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Veselīgās
Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 400 g iztīrīta miltaina ķirbja, sagriezta
  • 4 burkāni, pārgriezti uz pusēm
  • 2 ķiploka galviņas, visas daiviņas notīrītas
  • 4 sarkanie sīpoli, nomizoti, sagriezti 4 daļās
  • 4 nelielas bietes, sagrieztas 4 daļās
  • 1 tējk. smalki sakapāta timiāna
  • 150 g polentas (kukurūzas miltu)
  • 450 ml karsta ūdens
  • 4 šķēle/s vītinātas gaļas
  • 40 g cietā siera, sarīvēta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Divās mazās vai vienā lielā pannā liek cepties dārzeņus. Vienā pannā vai pannas daļā liek ķirbi, burkānus un ķiplokus, otrā – sīpolu un bietes.
  3. Uzlej eļļu, uzber timiānu, sāli, piparus un samaisa. Vispirms maisa ķirbja pusi un tikai tad biešu daļu (to dara atsevišķi, lai visi produkti nesakrāsotos – ja sāk ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī).
    Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs.
  4. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, ķirbi sablendē.
  5. Katlu ar ūdeni liek uz uguns un, visu laiku maisot, ieber polentu. Kad polenta gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu samaisa.
  6. Liek traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un atlikušo sieru. Pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Liek traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu, siera pankūkas

Kartupeļu, siera pankūkas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas