Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

Kolekcijas: Veselīgās
Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe.

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 400 g iztīrīta miltaina ķirbja, sagriezta
  • 4 burkāni, pārgriezti uz pusēm
  • 2 ķiploka galviņas, visas daiviņas notīrītas
  • 4 sarkanie sīpoli, nomizoti, sagriezti 4 daļās
  • 4 nelielas bietes, sagrieztas 4 daļās
  • 1 tējk. smalki sakapāta timiāna
  • 150 g polentas (kukurūzas miltu)
  • 450 ml karsta ūdens
  • 4 šķēle/s vītinātas gaļas
  • 40 g cietā siera, sarīvēta

Pagatavošana

45 min.
  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Divās mazās vai vienā lielā pannā liek cepties dārzeņus. Vienā pannā vai pannas daļā liek ķirbi, burkānus un ķiplokus, otrā – sīpolu un bietes.
  3. Uzlej eļļu, uzber timiānu, sāli, piparus un samaisa. Vispirms maisa ķirbja pusi un tikai tad biešu daļu (to dara atsevišķi, lai visi produkti nesakrāsotos – ja sāk ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī).
    Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs.
  4. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, ķirbi sablendē.
  5. Katlu ar ūdeni liek uz uguns un, visu laiku maisot, ieber polentu. Kad polenta gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu samaisa.
  6. Liek traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un atlikušo sieru. Pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Liek traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi