Tīģergarneļu karijs (BAZUN HIN)

Šis ir kārtējais gardums no Mjanmas, kurp ceļoju kopš 2007. gada. Tas garšu un kultūras savienojums, kas atrodams šajā valstī nav pieejams nekur citur Āzijā

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g Tīģergarneles, notīrītas
  • 3-4 daiviņa/s Ķiploki
  • 3 Lieli sīpoli
  • 1/4 Citrona sulas
  • 1/2 ēd. k. Turmeriks vai kurkuma
  • 1/2 tējk. Sāls (vai pēc garšas)
  • 3 ēd. k. Cepamās eļļas
  • 1 ēd. k. Paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. Čilli
  • 1 Buljona kubiciņš (zivju vai vistas)
  • 2 ēd. k. Zivju mērces
  • 2 Nelieli čilli pipari, rupji sasmalcināti
  • 1 Sauja kindzas, rupji sakapāta

Pagatavošana

20 min.
  1. Marinējiet garneles 20-30 minūtes citrona sulā, kurkumā, zivju mērcē, sālī un buljonā.
  2. Izmantojiet vidēja izmēra dziļo pannu.
    Sīpolus apcep eļļā, līdz tie ir mīkstti un nedaudz brūni.
    Pievienojiet ķiplokus, papriku un čilli pulveri.
    Ja šķiet, ka maisījums ir sauss, pievienojiet nedaudz ūdens.
    Nedaudz samaziniet siltumu un ļaujiet vārīties 10 līdz 15 minūtes.
    Mērcei jābūt pienācīgi vārītai un diezgan sausai.
  3. Kad garneles kļuvušas sārtas, tās ir gatavas.
    Dekorē ar kindzu un čilli pipariem.
    Vislabāk pasniegt ar rīsiem un pikantiem salātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi