Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Tīģergarneļu karijs (BAZUN HIN)

Tīģergarneļu karijs (BAZUN HIN)

FOTO: Ģirts

Šis ir kārtējais gardums no Mjanmas, kurp ceļoju kopš 2007. gada. Tas garšu un kultūras savienojums, kas atrodams šajā valstī nav pieejams nekur citur Āzijā
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g Tīģergarneles, notīrītas
  • 3-4 daiviņa/s Ķiploki
  • 3 Lieli sīpoli
  • 1/4 Citrona sulas
  • 1/2 ēd. k. Turmeriks vai kurkuma
  • 1/2 tējk. Sāls (vai pēc garšas)
  • 3 ēd. k. Cepamās eļļas
  • 1 ēd. k. Paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. Čilli
  • 1 Buljona kubiciņš (zivju vai vistas)
  • 2 ēd. k. Zivju mērces
  • 2 Nelieli čilli pipari, rupji sasmalcināti
  • 1 Sauja kindzas, rupji sakapāta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Marinējiet garneles 20-30 minūtes citrona sulā, kurkumā, zivju mērcē, sālī un buljonā.
  2. Izmantojiet vidēja izmēra dziļo pannu.
    Sīpolus apcep eļļā, līdz tie ir mīkstti un nedaudz brūni.
    Pievienojiet ķiplokus, papriku un čilli pulveri.
    Ja šķiet, ka maisījums ir sauss, pievienojiet nedaudz ūdens.
    Nedaudz samaziniet siltumu un ļaujiet vārīties 10 līdz 15 minūtes.
    Mērcei jābūt pienācīgi vārītai un diezgan sausai.
  3. Kad garneles kļuvušas sārtas, tās ir gatavas.
    Dekorē ar kindzu un čilli pipariem.
    Vislabāk pasniegt ar rīsiem un pikantiem salātiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas