Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tīģergarneļu karijs (BAZUN HIN)

2019. gada 24. septembris
Foto: Ģirts
Šis ir kārtējais gardums no Mjanmas, kurp ceļoju kopš 2007. gada. Tas garšu un kultūras savienojums, kas atrodams šajā valstī nav pieejams nekur citur Āzijā
Pagatavošana
20 min
1. Marinējiet garneles 20-30 minūtes citrona sulā, kurkumā, zivju mērcē, sālī un buljonā.
2. Izmantojiet vidēja izmēra dziļo pannu.
Sīpolus apcep eļļā, līdz tie ir mīkstti un nedaudz brūni.
Pievienojiet ķiplokus, papriku un čilli pulveri.
Ja šķiet, ka maisījums ir sauss, pievienojiet nedaudz ūdens.
Nedaudz samaziniet siltumu un ļaujiet vārīties 10 līdz 15 minūtes.
Mērcei jābūt pienācīgi vārītai un diezgan sausai.
3. Kad garneles kļuvušas sārtas, tās ir gatavas.
Dekorē ar kindzu un čilli pipariem.
Vislabāk pasniegt ar rīsiem un pikantiem salātiem.
Uz augšu