Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Apgāztā bumbieru kūka ar ingvera karameli

2019. gada 11. septembris
Foto: Depositphotos.com
Šīs apgāztās bumbieru kūkas noslēpums slēpjas ingverā un rumā. Tā silta izcili garšos ar saldējumu, bet garda būs arī atdzisusi.
Pagatavošana
90 min
1. Cepamās formas malas ieziež ar sviestu, bet apakšā ieklāj cepamo papīru ar uz augšu uzlocītām maliņām, lai saglabātu karameli.
2. Priekš bumbieriem gatavo karameli - izkausē cukuru. Bet samaisa tikai vienreiz, kad lielākā daļa ir jau kārtīgi izkususi.
Uzmanīgi - izkausēts cukurs ir ļoti, ļoti karsts.
3. Kad cukurs izkusis, uzmanīgi iemaisa sviestu, līdz tas izkusis.
4. Noņem masu no uguns un iemaisa tajā rumu un ingvera sīrupu, līdz masa viendabīga.
5. Ļauj karamelei dzist 15 minūtes, periodiski samaisot. Pa to laiku uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
6. Kamēr karamele dziest, nomizo bumbierus, atbrīvo no serdēm un sagriež vidēja biezuma šķēlēs.
7. Iemērc katru bumbiera šķēli karamelē un apgroza, lai tā vienmērīgi noklāta un glīti kārto cepamajā formā.
8. Virtuves kombainā sajauc visas kūkai nepieciešamās sastāvdaļas, līdz viendabīga masa. To var darīt arī ar karoti.
9. Uzmanīgi mīklu kārto virs bumbieru šķēlītēm. Izlīdzina.
10. Cep vidēji 35-40 minūtes, līdz mīkla ir zeltaina, glīti pacēlusies un, iedurot koka irbuli, tas neaplīp ar mīklu.
11. Kad kūka ir gatava, noņem cepamās formas sānu malas, uz kūkas augšpuses uzliek šķīvi un uzmanīgi apgriež otrādāk, lai bumbieri būtu virspusē. Tas jādara, kamēr kūka silta un karamele nav sacietējusi.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu