Mājās gatavots LEČO

Kolekcijas: Veģetārās
Šo lečo taisu vairākus gadus. Katru gadu padomāju, ka esmu pārāk daudz sagatavojusi, bet viss tiek izlietots un ar katru gadu sagatavoju arvien vairāk burciņu. Konservi lieliski stāv pat dzīvoklī.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress

Sastāvdaļas

  • 3 kg tomātu
  • 2 kg paprikas
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 2 ēd. k. sāls
  • 100-150 ml cukura
  • 6 daiviņa/s ķiploka
  • Pipari

Pagatavošana

80 min.
  1. Sagriež tomātus un liek vārīties. Es lietoju tomātus ar visu mizu. Vāra 30 minūtes, ja nav izšķīduši, tad tos sablenderē .
  2. Kad tomāti savārījušies, liek klāt sagrieztu papriku un sakapātus pētersīļus, sāli un cukuru - pagaršo. Pēc katra vajadzības pieber sāli vai cukuru, ja tas nepieciešams. Vāra vēl 30 minūtes.
  3. Beigās pieliek sagrieztus ķiplokus un nedaudz pavāra (pāris minūtes).
  4. Lej burciņās, kas izkarsētas cepeškrāsnī. Aizvāko. Var droši uzglabāt istabas temperatūrā.

    Lai labi garšo!
    Lej burciņās, kas izkarsētas cepeškrāsnī. Aizvāko. Var droši...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi