Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gaļas tīteņi mangolda un salātu lapās

Gaļas tīteņi mangolda un salātu lapās

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Recepte tiem, kas nebaidās no jaunām garšām savā virtuvē un kas nav ieciklējušies tikai uz kaut ko vienu. Ideja mums nāca pati no sevis, jo dārzā bija izauguši ļoti lieli lapu salāti.
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Salātu un mangoldas lapas
  • 800 g maltas cūkgaļas
  • 1 glāze/s vārītu rīsu
  • 3 smalki sagriezti, cepti sīpoli
  • 1 šķēle/s selerijas saknes (smalki sagriezta + cepta)
  • Malti pipari
  • Sāls
  • Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Te var redzēt, kas par feinām salātu lapām! Lielas, sulīgas un kukaiņu neapskādētas. Vidējās lapas izmantoju pa divām, jo tās nāca mazākas.
    Vēl tāds mazs sīkums, lai vispār varētu ietīt malto gaļu lapās, to kātus paklapēju ar gaļas āmuriņu, lai tās paliek mīkstas un lunkanas.
    Te var redzēt, kas par feinām salātu lapām! Lielas, sulīgas...

    FOTO: Virtuve diviem

  2. Tā kā dārzā bija labi padevušās mangoldas lapas, tad nolēmām arī tās izmēģināt tīteņos. Kāta vieta tāpat tika saklapēta ar gaļas āmuriņu. Pagaršojot mangoldas lapas, tām bija ļoti līdzīga garša parastām biešu lapām.
    Tā kā dārzā bija labi padevušās mangoldas lapas, tad nolēmām...

    FOTO: Virtuve diviem

  3. Ņem kotlešu masu iemīca tajā vārītus rīsus, sīpolus un seleriju un tin katrā tītenī iekšā.
    Ņem kotlešu masu iemīca tajā vārītus rīsus, sīpolus un seler...

    FOTO: Virtuve diviem

  4. No sākuma domāju izmantot kociņus tīteņu saspraušanai, bet ar tiem man nekas nesanāca, bija vien jāņem talkā vecais labais baltais diegs. Tad tā lieta aizgāja, galvenais, pārsiet tā pavisam viegli pa virsu, lai lapas nelocās atpakaļ un kad gatavs, viegli diegu noņemt.
    No sākuma domāju izmantot kociņus tīteņu saspraušanai, bet a...

    FOTO: Virtuve diviem

  5. Kad tīteņi sarullēti un visi apsieti, liek uz sakarsētas pannas, kurā ielieta augu eļļa un apcep viegli brūnus no abām pusēm.
    Kad tīteņi sarullēti un visi apsieti, liek uz sakarsētas pan...

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Pirms liek cepeškrāsnī, traukā ielej nedaudz augu eļļas, lai nepierauj klāt tīteņus. Cep 200 grādos apmēram stundu.
    Pirms liek cepeškrāsnī, traukā ielej nedaudz augu eļļas, lai...

    FOTO: Virtuve diviem

  7. Kad cepas cepeškrāsnī, apakšā veidojas sula, kura ir lieliska mērce. Bet, lai mērce būtu vēl vairāk piesātināta ar garšām, tad zem tīteņiem var palikt lauru lapu, kādu pipara graudiņu, mazliet sāli, svaiga sīpola ripiņas, burkāna ripiņas un tomāta ripiņas.
  8. Ja kādai jeb kādam ir vēlēšanās iet tālāk šai visā, tad kad tīteņi gatavi, tos izņem no cepeštrauka. Traukā esošajai mērcei pievieno svaigo krējumu, visu samaisa, pagaršo pēc sāls, ja nepieciešams, pieber un liek vēl uz dažam minūtēm cepeškrāsnī līdz uzburbuļo.
    Ja kādai jeb kādam ir vēlēšanās iet tālāk šai visā, tad kad...

    FOTO: Virtuve diviem

  9. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas