Gaļas tīteņi mangolda un salātu lapās

Kolekcijas: Fotorecepšu
Recepte tiem, kas nebaidās no jaunām garšām savā virtuvē un kas nav ieciklējušies tikai uz kaut ko vienu. Ideja mums nāca pati no sevis, jo dārzā bija izauguši ļoti lieli lapu salāti.
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress

Sastāvdaļas

  • Salātu un mangoldas lapas
  • 800 g maltas cūkgaļas
  • 1 glāze/s vārītu rīsu
  • 3 smalki sagriezti, cepti sīpoli
  • 1 šķēle/s selerijas saknes (smalki sagriezta + cepta)
  • Malti pipari
  • Sāls
  • Eļļa

Pagatavošana

100 min.
  1. Te var redzēt, kas par feinām salātu lapām! Lielas, sulīgas un kukaiņu neapskādētas. Vidējās lapas izmantoju pa divām, jo tās nāca mazākas.
    Vēl tāds mazs sīkums, lai vispār varētu ietīt malto gaļu lapās, to kātus paklapēju ar gaļas āmuriņu, lai tās paliek mīkstas un lunkanas.
    Te var redzēt, kas par feinām salātu lapām! Lielas, sulīgas...
  2. Tā kā dārzā bija labi padevušās mangoldas lapas, tad nolēmām arī tās izmēģināt tīteņos. Kāta vieta tāpat tika saklapēta ar gaļas āmuriņu. Pagaršojot mangoldas lapas, tām bija ļoti līdzīga garša parastām biešu lapām.
    Tā kā dārzā bija labi padevušās mangoldas lapas, tad nolēmām...
  3. Ņem kotlešu masu iemīca tajā vārītus rīsus, sīpolus un seleriju un tin katrā tītenī iekšā.
    Ņem kotlešu masu iemīca tajā vārītus rīsus, sīpolus un seler...
  4. No sākuma domāju izmantot kociņus tīteņu saspraušanai, bet ar tiem man nekas nesanāca, bija vien jāņem talkā vecais labais baltais diegs. Tad tā lieta aizgāja, galvenais, pārsiet tā pavisam viegli pa virsu, lai lapas nelocās atpakaļ un kad gatavs, viegli diegu noņemt.
    No sākuma domāju izmantot kociņus tīteņu saspraušanai, bet a...
  5. Kad tīteņi sarullēti un visi apsieti, liek uz sakarsētas pannas, kurā ielieta augu eļļa un apcep viegli brūnus no abām pusēm.
    Kad tīteņi sarullēti un visi apsieti, liek uz sakarsētas pan...
  6. Pirms liek cepeškrāsnī, traukā ielej nedaudz augu eļļas, lai nepierauj klāt tīteņus. Cep 200 grādos apmēram stundu.
    Pirms liek cepeškrāsnī, traukā ielej nedaudz augu eļļas, lai...
  7. Kad cepas cepeškrāsnī, apakšā veidojas sula, kura ir lieliska mērce. Bet, lai mērce būtu vēl vairāk piesātināta ar garšām, tad zem tīteņiem var palikt lauru lapu, kādu pipara graudiņu, mazliet sāli, svaiga sīpola ripiņas, burkāna ripiņas un tomāta ripiņas.
  8. Ja kādai jeb kādam ir vēlēšanās iet tālāk šai visā, tad kad tīteņi gatavi, tos izņem no cepeštrauka. Traukā esošajai mērcei pievieno svaigo krējumu, visu samaisa, pagaršo pēc sāls, ja nepieciešams, pieber un liek vēl uz dažam minūtēm cepeškrāsnī līdz uzburbuļo.
    Ja kādai jeb kādam ir vēlēšanās iet tālāk šai visā, tad kad...
  9. Labu apetīti!
    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi