Adžika ar āboliem, burkāniem un papriku

Adžika ar āboliem, burkāniem un papriku
Foto: Depositphotos.com
No norādītajiem daudzumiem iegūst aptuveni 5,5-6l gardās adžikas. Nav nepieciešama papildus burku karsēšana un var uzglabāt istabas temperatūrā.

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg tomātu
  • 1 kg ābolu
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg paprikas
  • 100 g čili pipara
  • 200 g ķiploka
  • 270 g cukura
  • 200 ml augu eļļas
  • 200 ml etiķa (9%)
  • 70 g sāls

Pagatavošana

80 min.
  1. Dārzeņus nomazgā - burkānus nomizo, papriku atbrīvo no serdes. Ābolus atbrīvo no serdes. Visus dārzeņus un ābolus pārvērš biezenī (izmanto virtuves kombainu, gaļas mašīnu vai blenderi - viss pēc paša ieskatiem. Visu, izņemot tomātus, var arī rīvēt).
  2. Visu liek katlā (vismaz 6l) un vāra stundu.
  3. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, eļļu, etiķi, sāli un cukuru, visu kārtīgi samaisa, bet vairs nevāra.
  4. Karsto masu pilda sterilās burkās un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Karsto masu pilda sterilās burkās un aizvāko. 

Lai labi g...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 28. augusts 16:21
Paldies par vērību! Adžikas gatavošanas procesā jāpievieno 270 g cukura.
Мара Санота 28. augusts 15:15
kur ir cukurs?cik viņu likt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi