Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Biezo kabaču pankūku kārtojums

2019. gada 7. augusts
Foto: Virtuve diviem
Ja kārojas veģetāro versiju, bekona vietā var izmantot svaigas tomāta šķēlītes.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress
Pagatavošana
120 min
1. Kabačus sarīvē uz rupjās rīves, nospiež lieko sulu.
Foto: Virtuve diviem
2. Zaļumus smalki sagriež. Olas nedaudz sakuļ.
3. Lielā bļodā sajauc kopā kabačus, zaļumus, olas. Pieliek sāli, piparus pēc garšas.
4. Pamazām pievieno miltus. Man patīk pievienot rīsu miltus, tie palīdz noņemt lieko mitrumu. Mīklai jābūt pabiezai.
5. Cep uz karstas pannas vienāda lieluma pankūkas 0,5-0,7 cm biezumā vai pa vienai 15-20 cm lielumā. Var uzlikt vāku, lai labi izcepas pankūkas vidus.
Foto: Virtuve diviem
6. Kad pankūkas no abām pusēm izceptas, ļauj tām atdzist.
Foto: Virtuve diviem
7. Gatavo sāļo pildījumu - samaisa kopā majonēzi, krējumu, pievieno sasmalcinātu ķiploku. Bekona šķēlītes sagriež sīkāk, ātri apcep un atdzesē. Bekona šķēlīšu vietā var ņemt svaiga tomāta ripiņas.
Foto: Virtuve diviem
8. Uz šķīvja liek atdzesēto kabaču pankūku, virsū uzsmērē plānu kārtiņu sāļā pildījuma, tam virsū kārto bekona šķēlītes vai plānas tomātu ripiņas. Tā atkārto līdz visas pankūkas izmantotas.
Foto: Virtuve diviem
9. Ļauj ievilkties kādas 30-40 minūtes, var arī ilgāk. Dekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu